Musorujsag
Élő Eredmények

Gulyás István: A csapat gyakorlatilag a világ élmezőnyéhez tartozik

Gulyás István: A csapat gyakorlatilag a világ élmezőnyéhez tartozik

m4sport.hu | Szerző: Sz. Sz.
Hét éve irányítja a strandkézilabda-válogatottat Gulyás István, a sok munka pedig 2023-ban arannyá érett – Magyarország megnyerte az Európa-bajnokságot Portugáliában.

„Egyetlen alkalommal nem jutottunk be a legjobb négybe, a csapat gyakorlatilag a világ élmezőnyéhez tartozik, de nagyon sűrű a mezőny” – dicsérte csapatát Gulyás.

A magyar csapat Portugáliával, Olaszországgal és Franciaországgal játszott a csoportkörben, két győzelemmel és egy vereséggel jutott tovább a legjobb nyolcba.

„A csoportkörben úgy alakultak a körbeverések, hogy a franciákkal ki-ki meccset játszottunk. Nem volt elég esetlegesen szétlövéssel, 2-0-ra kellett győznünk, hogy a második helyen tovább jussunk. Az a meccs kulcsfontosságú volt, ha ott a csapat nem úgy nyer, akkor nem vagyunk a nyolcban sem” – mondta.

Kapcsolódó tartalom

A középdöntős csoportot megnyerve, a negyeddöntőben Ukrajna válogatottján át vezetett az út az elődöntőbe, majd a házigazda portugálokat legyőzve jutott a csapat a döntőbe.

„Fontos volt, hogy élvezzék a döntőt és ne kerüljön ránk olyan teher esetleg, ami a németeken volt. Az látszott, hogy sokkal idegesebbek, görcsösebbek voltak, azt gondolom, ennek tudható be, hogy sikerült megszereznünk az aranyérmet. Magabiztos döntőt játszottunk és Európa-bajnoknak lenni bármilyen sportágban nagyon fontos” – mondta Gulyás.

A férfi strandkézilabda-válogatott kijutott a jövő évi világbajnokságra, valamint az idén nyáron sorra kerülő Európa Játékokra és a strandvilágjátékokra is.

Eredmény, Európa-bajnokság,
férfi torna, döntő:
Magyarország-Németország 2-0 (20-16, 20-18)

Az Európa-bajnok Magyarország kerete: Balogh Ádám, Csákay Botond, Csuka Balázs, Gyene Norbert, Hajdú Péter, John András, Kovácsovics László, Kun Attila, Nagy Balázs, Nahaj László, Neukum Csanád, Rozmán Bence, Vizes Patrik, Zakics Bence

Az Európa-bajnokság végeredménye: 1. Magyarország, 2. Németország, 3. Dánia, 4. Portugália, 5. Spanyolország, 6. Norvégia, 7. Horvátország, 8. Ukrajna, 9. Olaszország, 10. Svédország, 11. Görögország, 12. Lengyelország, 13. Franciaország, 14. Hollandia, 15. Románia, 16. Svájc

További tartalmak