Musorujsag
Élő Eredmények

Dejan Bombac: Hétfőn úgy kell harcolnunk, mintha életünk utolsó meccse lenne, mert ez a Pick Szeged

Dejan Bombac: Hétfőn úgy kell harcolnunk, mintha életünk utolsó meccse lenne, mert ez a Pick Szeged

m4sport.hu
Abban a szegedi és a veszprémi megszólalók is egyetértettek, a kapusteljesítmény volt a legnagyobb különbség, az döntötte el a bajnoki döntő első találkozóját.

A címvédő Szeged házigazdaként 31-25-re legyőzte a Veszprémet a férfi kézilabda NB I döntőjének első mérkőzésén, pénteken. A vendégek mindössze egyszer, az ötödik percben 2-1-nél vezettek az egész meccsen. a hazaiak kapujában Mikler Roland remekelt, 12 védéssel vette ki a részét a sikerből.

Kapcsolódó tartalom

“Nagyon nagy győzelem volt a mai, sok ez a hat gól, nem egyszerű nyerni a Veszprém ellen. A lényeg, hogy 1-0 a döntő. A kulcs a védekezés volt, Mikler Roli pedig nagy biztonságot adott a csapatnak. A jó védekezés adta meg a nyugalmat a támadásra is” – nyilatkozta a találkozó után Carlos Pastor a szegediek mestere, aki a szezon végén távozik a csapattól.

“Gratulálok a csapattársaimnak, nagyon jól védekeztünk ma. Megmutattuk, hogy nem felejtettünk el kézilabdázni. Még mindig mi vagyunk a bajnokok és mindent megteszünk azért, hogy sorozatban harmadszor is megnyerjük, ehhez hétfőn Veszprémben nyerni kell és mindent meg is teszünk érte. Amikor tizenhárommal kapunk ki itthon, vagy sorozatban megvertek, akkor ez a csapat megmutatta, fel tudja szívni magát. Itt vagyunk és élünk. Hétfőn úgy kell harcolnunk, mintha életünk utolsó meccse lenne” – mondta Dejan Bombac, a szegediek irányítója.

“Nem az a lényeg, hogy Pastor búcsúzik, nem az számít ki ül a kispadon, Azért kell megnyerni a bajnokságot, mert ez a Pick Szeged” – mondta a szlovén klasszis.

Kapcsolódó tartalom

“Az alapfeladatot megcsináltuk, hogy hazai pályán kezdjük a döntőt. Meglátjuk, hogy két félidős vagy három harmados lesz ez a párharc, de nagy lépést tettünk afelé, hogy meglegyen a címvédés. Belülről egy öldöklő küzdelem volt és bánom, hogy nem gólarányra megy a döntő, mert úgy érzem, akkor már Veszprémben meglenne a bajnoki címünk” – mondta a találkozón remeklő Mikler Roland.

“A kapusteljesítményben volt a legnagyobb különbség, az döntötte el a találkozót. Mikler remekelt, heteseket, ziccereket védett, ez nálunk nem volt meg sajnos. Összesen hat védést számolhattunk össze, a huszadik percig nem volt egy védésünk sem. Futottunk végig az eredmény után de nem igazán sikerült visszakapaszkodni” – mondta Momir Ilic, a veszprémiek mestere.

“Mindent megteszünk,. hogy jobban felkészüljünk arra a találkozóra. Hat éve nem nyerte meg a kupát és a bajnokságot is a Veszprém, négy éve a bajnokságot, épp itt lenne az ideje” – tette hozzá a korábbi klasszis játékos.

“Ugyanazt éreztem, mint amikor mi elvertük itt a Szegedet, csak fordítva. Most nekik összejött minden, nekünk meg semmi. Ez ma egy ilyen nap volt, bármit próbáltunk, semmi nem sikerült” – mondta csalódottan Ligetvári Patrik, a veszprémiek válogatott klasszisa.

Elismerte, hiába volt elfogadható a védekezésük, olyan gólokat kaptak, melyeket jobb kapusteljesítménnyel hárítani lehetett volna, de az sem dicsérendő, hogy számos hétméterest is kihagytak.

További tartalmak