Musorujsag
Élő Eredmények

Fásult Veszprém, szenzációs Mikler – a Szeged magabiztosan nyerte a bajnoki döntő első meccsét

Fásult Veszprém, szenzációs Mikler – a Szeged magabiztosan nyerte a bajnoki döntő első meccsét

m4sport.hu
A címvédő OTP Bank-Pick Szeged magabiztosan kézilabdázva, szinte az egész mérkőzésen vezetve, 31–25-re legyőzte a Telekom Veszprémet a férfi kézilabda bajnoki döntő első mérkőzésén, így előnybe került az egyik fél két győzelméig tartó fináléban.

Összefoglaló

Eredmény, döntő, 1. mérkőzés:
OTP Bank-Pick Szeged – Telekom Veszprém 31-25 (15-11)
lövések/gólok: 41/31, illetve 41/25
gólok hétméteresből: 7/7, illetve 7/4
kiállítások: 8, illetve 6 perc
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Szeged javára.

A hatgólos sikerben főszerepet vállalt a hazaiak 12 védést bemutató és három hetest is kivédő kapusa, Mikler Roland.

A vendégek védekezésben és támadásban is elmaradtak legjobbjuktól, szinte végig csak futottak az eredmény után, először és utoljára 1–2-nél vezettek a mérkőzésen.

A hazaiaktól Bogdan Radivojevic, Sebastian Frimmel és Luka Stepancic, a vendégek keretéből Lukács Péter és Omar Jahja hiányzott.

Jobban, pontosabban kezdett a címvédő, és amikor 8-5-re ellépett, Momir Ilic veszprémi vezetőedző időt kért, majd 10-5-nél kulcsposztokon cserélt. Mikler Roland bravúros védésekkel segítette a Szegedet, amely a meccs harmadánál már hat góllal vezetett. Juan Carlos Pastor vezetőedző jól forgatta csapatát, nagy önbizalommal és lelkesedéssel kézilabdázott a házigazda, és bár az előnye csökkenni kezdett, a szünetben 15-11-re vezetett. Az első félidő vége előtt fél perccel a bakonyiak kihasználták a második időkérési lehetőségüket is.

A második felvonás elején már csak két találat volt a különbség, ám a fordulópont elmaradt, mert a veszprémieknek az első félidőhöz hasonlóan ezúttal is volt egy kilencperces gól nélküli időszakuk. Szokatlanul korán, már a 42. percben elfogytak a vendégcsapat időkérései, a taktika pedig annyiban változott, hogy a kapus lecserélésével létszámfölényes támadójátékot rendelt el a szakmai stáb. Innentől kezdve egyik oldalon sem a védekezésen volt a nagyobb hangsúly, és ez is a címvédőnek kedvezett. Tíz és fél perccel a vége előtt visszaállt a hatgólos különbség.

A szegediek rendre hosszan támadtak, ellenfelük viszont igyekezett gyors akciókat vezetni, ennek ellenére még felzárkóznia sem sikerült.

Mikler Roland 12 védéssel, Alexander Blonz hét, Borut Mackovsek hat, Rosta Miklós öt góllal járult hozzá a sikerhez.

(fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A túloldalon Rodrigo Corrales öt, Vladimir Cupara három védéssel zárt, a legeredményesebb pedig Rasmus Lauge Schmidt volt négy találattal.

A Szeged csupán tíz, a Veszprém 16 lövést rontott, a hazaiak mind a hét büntetőjüket értékesítették, a vendégek viszont – Mikler bravúrjai miatt – hármat kihagytak, illetve a csongrádiaknál néggyel több védés volt.

Így folytatódik a döntő

A párharc második felvonását június 5-én, hétfőn rendezik Veszprémben, és amennyiben szükséges, a mindent eldöntő harmadik összecsapásra (június 9-én, pénteken) visszatérnek az alapszakaszt megnyerő Szeged arénájába.

Férfi kézilabda NB I, bajnoki döntő, 1. mérkőzés
OTP Bank-Pick Szeged – Telekom Veszprém 31–25 (15-11)

További menetrend:

2. mérkőzés
június 5., hétfő:
Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged 18.30 (M4 Sport)

3. mérkőzés (amennyiben szükséges):
június 9., péntek
OTP Bank-Pick Szeged – Telekom Veszprém 20.30 (M4 Sport)

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak