Musorujsag
Élő Eredmények

Ambros Martín: Aki meg akar nyerni egy ilyen meccset, el kell bírnia a nyomást

Ambros Martín: Aki meg akar nyerni egy ilyen meccset, el kell bírnia a nyomást

mti
A Győri Audi ETO KC vezetőedzője szerint az első félidőben kapott gólok megmutatták, hogy valami nem működött együttese játékában a Vipers Kristiansand ellen két góllal elvesztett Bajnokok Ligája-elődöntőben.

A klubot az idényt követően elhagyó Ambros Martín kiemelte ugyanakkor, hogy ennek ellenére sem vesztették el hitüket, közelebb tudtak zárkózni, azonban a hibáik a vesztüket okozták.

„Nagy szívvel játszottunk, de ez egy kemény összecsapás volt. Megvoltak a lehetőségeink, hogy visszajöjjünk, ugyanakkor annak a csapatnak, amely meg akar nyerni egy ilyen mérkőzést, el kell bírnia a nyomást” – fejtette ki, hozzátéve, hogy együttese a szünet után jobban kézilabdázott, így az ellenfél nem tudott annyira rohanni.

„Egyszerűen egy jobb csapattal néztünk szembe. Össze kell szednünk magunkat és a lehető legszebben lezárni az idényt” – összegzett a spanyol tréner, kiemelve: „mindent vagy semmit” felfogással tekintett a szezonra, azzal pedig, hogy nem jutottak fináléba, utóbbi vált valóra számára.

Kapcsolódó tartalom

Faluvégi Dorottya szerint a szombati meccs nagyon hasonlított a tavalyi fináléra, amit szintén a norvég csapat nyert meg.

„Sajnos az első félidőben egyáltalán nem volt kontrollunk a játék felett, és már az elején nagy különbség alakult ki. Ez akár bele is férhetett volna, de annyira kevés hibával játszott a Vipers, hogy csak kergettük őket a második félidőben” – nyilatkozta az elődöntő után a válogatott jobbszélső, aki egy gólt szerzett.

A címvédő norvégok a szünetben már 23-18-ra vezettek. Faluvégi hozzátette, a meccs nagyon hasonlított a tavalyi döntőre – ami 33-31-es Vipers-sikerrel zárult –, lényegében ugyanazt játszotta az ellenfél, amire a győriek készültek, csak nagyon pontosan.

„Nagyon gyorsan felérkeztek a támadásaink után. Az első félidőben azzal volt gondunk, hogy szokatlanul sok gólt kaptunk lerohanásból. Támadásban megvoltak a helyzeteink, de nagyon sok gólt kaptunk” – magyarázta.

Mindezek ellenére a győriek a hajrában döntetlenre menthették volna a meccset, de újabb két hiba miatt nem jártak sikerrel. Erről Faluvégi úgy nyilatkozott: nem a szerencsén múlt, hiszen például sok kiállítást kaptak és a végjátékban is helyzeteket rontottak.

Vasárnap a Ferencváros vagy a dán Team Esbjerg lesz a győriek ellenfele a bronzmérkőzésen. A magyar szélső leszögezte, a bronzérem is gyönyörű, és a négyes döntőről medállal hazatérni nagy dolog.

„Büszke lennék a csapatra és az itt töltött időszakomra, ha éremmel mehetnék haza. Szeretném, ha holnap olyan játékot tudnánk nyújtani, ami minket jellemez, és a legjobb arcunkat tudnánk mutatni” – közölte Faluvégi, aki nyáron a német Bietigheim csapatához távozik.

Az európai szövetség (EHF) kimutatása szerint a 72 találatot hozó mérkőzés volt a leggólgazdagabb a női négyes döntők történetében, a korábbi csúcsot a Vardar és a CSM Bucuresti elődöntője tartotta 71 találattal a 2016/17-es idényből.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="2577811" align="aligncenter"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A Vipers két góllal nyert az ETO ellen.
    [image] => https://m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2023/06/D__YT20230603020-1-1920x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Ambros Martin a Győr-Vipers BL-elődöntőben (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak