Musorujsag
Élő Eredmények

Elek Gábor a BL-döntőbe jutásról: Csoda volt ez a győzelem

Elek Gábor a BL-döntőbe jutásról: Csoda volt ez a győzelem

MTI
Elek Gábor vezetőedző szerint történelmi tettet hajtottak végre a dán Esbjerg elleni elődöntőben, és szinte hazai pályán jutottak be fináléba jutott a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Kapcsolódó tartalom

„Nem tudom szavakba önteni azt a boldogságot, amit most érzünk. Az otthonunktól mindössze három háztömbnyire vagyunk, úgyhogy itt lenni olyan, mint egy megvalósult álom. Csoda volt ez a győzelem” – nyilatkozta Elek. Hangsúlyozta, úgy érezték, mintha hazai pályán játszanának.

A finálé kapcsán megjegyezte, újra össze kell szedniük magukat, feltöltődni és a döntőre koncentrálni, mert talán újabb csodát tehetnek 10 ezer szurkolójuk előtt a Vipers ellen.

„Az első félidőben kaptunk gyors gólokat, a másodikban viszont ezeket megszűrtük, ez volt a különbség. Keményebb volt a védekezésünk, és Janurik Kinga remekül szállt be a mérkőzésbe” – mondta a 30-29-re megnyert meccs után az FTC beállója, Kisfaludy Anett az MTI-nek. Hozzátette, nagyon küzdős, hajtós mérkőzés volt, és nagyon örül, hogy a hajrában átvették a vezetést.

„Nem is tudom, az utolsó gólt hogyan tudtuk összehozni… Tele vagyok érzelmekkel! Nagyon jó hangulat volt, nagyon szépen köszönjük a közönségnek, hogy belehajszoltak minket a győzelembe, mert az ő részük is vastagon benne volt ebben a sikerben” – szögezte le. Úgy érezte, az elején egy kicsit görcsösek voltak, de ezt sikerült levetkőzniük, mert úgy jöttek ide, hogy élvezni akarják ezt a hétvégét, hiszen már annak is nagyon örültek, hogy bejutottak a négyes döntőbe. „Nagyon fontos, hogyan tudunk regenerálódni és felkészülni a holnapi mérkőzésre. Remélem, át tudjuk menteni ezt az érzelmi állapotot, mert szükségünk lesz a szívünkre és a lelkünkre.”

„Elég jól elosztottuk a terheket ezen a mérkőzésen, ezt is ki kellene használnunk. Nagyon gyors kézilabdát játszanak a norvégok, félelmetes a sebességük, ezt meg kell törnünk, ezért a védekezésen lesz a hangsúly” – nyilatkozta.

Az FTC ellenfele a Győrt legyőző címvédő norvég Vipers Kristiansand lesz a vasárnap 18 órakor kezdődő döntőben.

Kapcsolódó tartalom

„Amikor kicsit visszaestünk és az Esbjerg el tudott lépni, akkor a végig mögöttünk álló és minket biztató szurkolótábor hozzá tudott annyit rakni, hogy folyamatosan meccsben tudjunk lenni” – értékelt Hársfalvi Júlia, aki kiemelte a kapusaik teljesítményét, akik kulcsfontosságú pillanatokban tudtak belenyúlni a mérkőzésbe. Felidézte: a szünetben azt a célt fogalmazták meg, hogy lehiggadjanak és próbálják élvezni a játékot.

„Megbeszéltük, hogy a támadásokat precízen kell befejezni, a kapusok elleni ziccerekre nagyon oda kell figyelni, a védekezést kapjuk össze és akkor jól jöhetünk ki belőle a végén, ez be is jött, jó volt, hogy az öltözőben megnyugodtunk” – fejtette ki. A vasárnapi fináléra előre tekintve az mondta, nincs mit veszteniük, ugyanúgy bele kell állniuk, mint az elődöntőbe, újabb nagyon nehéz ellenfél vár rájuk.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="2578138" align="aligncenter"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A Fradi ötgólos hátrányból fordítva, utolsó másodperces góllal jutott BL-döntőbe.
    [image] => https://m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2023/06/D__YT20230603068-1-1920x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Elek Gábor, a Ferencváros vezetőedzője (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek