Musorujsag
Élő Eredmények

Győri-Lukács Viktória: Én nem vagyok elégedetlen, nagyon örülök neki, hogy idén is viszünk haza valamit

Győri-Lukács Viktória: Én nem vagyok elégedetlen, nagyon örülök neki, hogy idén is viszünk haza valamit

m4sport.hu/MTI
A Győri Audi ETO KC remekül kezdte a Team Esbjerg elleni bronzmérkőzést a Bajnokok Ligájában, és a második félidő elején kilenc góllal is vezetett, de az utolsó 10 percre elolvadt az előnye és hatalmasat küzdve, 28–27-re tudott nyerni Ambros Martín utolsó győri mérkőzésén.

„Az elején nagyon koncentráltunk a védekezésre, meg tudtuk őket állítani és nem kaptunk könnyű gólt. A második félidőben pedig könnyebben szerezték a góljaikat, ez volt az, amiért fel tudtak jönni” – mondta a mérkőzés után Győri-Lukács Viktória.

A magyar válogatott jobbszélső elmondta, sokat beszéltek a csapattal az elveszített elődöntő után és arra jutottak, a négyes döntőben Európa legjobb négy csapata van.

„Nagyon sok kézilabdás nem is vehet részt ezen az eseményen, viszont mi itt vagyunk, idén is viszünk haza valamit, szóval nagyon boldog vagyok így is” – fogalmazott.

Ambros Martín az utolsó mérkőzésén irányította a Győrt, a jövőben a spanyol női válogatott szövetségi kapitánya lesz.

„Ambrosnak ez volt az utolsó mérkőzése a csapatnál, de mondta, hogy valószínűleg ez lesz az utolsó Bajnokok Ligája mérkőzése is. A szurkolóink hihetetlenek volta mindkét nap, velünk voltak végig, és támogattak minket, akár előnyben, akár hátrányban voltunk és ezt nagyon köszönjük” – mondta Győri-Lukács.

A bronzmérkőzésről elmondta, végig az Esbjerg futott az eredmény után, ami kicsit fárasztóbb, mint előnyből kézilabdázni, „így tudtuk megszerezni az érmet”.

„Én nem vagyok elégedetlen, nagyon örülök neki, hogy idén is viszünk haza valamit” – tette hozzá a 27 éves jobbszélső.

Kapcsolódó tartalom

Ambros Martín csalódottam nyilatkozott a sajtótájékoztatón, mert nem sikerült aranyérmet nyernie, ugyanakkor örül annak, hogy utolsó győri mérkőzésén megszerezték a harmadik helyet.

„Ez most rengeteget jelent nekünk, hiszen a tegnapi vereség után nagyon nehéz esténk volt. Az aranyért jöttünk erre a hétvégére” – kezdte értékelését a sajtótájékoztatón Martín, aki kiemelte: a Viperstől elszenvedett elődöntős vereség után szerették volna egy újabb kemény ellenfél ellen megszerezni a harmadik helyet.

„Nem vagyok elégedett a bronzzal, és biztos vagyok benne, hogy a csapatom és a drukkereink sem elégedettek vele. Sajnálom, hogy nem tudtam elérni az aranyat a klubnak, a játékosaimnak és a szurkolóinknak. Ugyanakkor elmondhatjuk, hogy győzelemmel zártuk az idényt, egyúttal edzői pályafutásom második győri szakaszát” – fogalmazott az 55 esztendős spanyol vezetőedző, aki korábban 2012 és 2018 között, majd 2021-től mostanáig irányította az ETO-t. Ez volt az utolsó találkozója az együttessel, amellyel a BL-t négyszer, a bajnokságot hétszer, a Magyar Kupát hatszor nyerte meg.

(MTI/Krizsán Csaba)

Most egy kicsit hátralépek, követni foglak benneteket, de nem közelről, csupán a televízión keresztül és igyekszem minél többet tanulni otthonról a női kézilabdáról” – tekintett előre Martín, aki hangsúlyozta: jövőre új lehetőség nyílik a csapat előtt a siker elérésére a Bajnokok Ligájában.

Az ötszörös győztes kisalföldi csapat 2021 után másodszor zárt a dobogó alsó fokán a BL-ben.

Borítókép: A bronzérmes magyar csapat tagjai a nõi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntõjének bronzmérkõzéseként játszott Gyõri Audi ETO KC - Team Esbjerg mérkõzés végén a budapesti MVM Dome-ban 2023. június 4-én. A Gyõr harmadik helyen végzett, miután a 28-27-re legyõzte a dán csapatot. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak