Musorujsag
Élő Eredmények

Márton Gréta: Nagyon sokat nyertünk a BL-döntővel, mert nem volt benne a szezonunkban

Márton Gréta: Nagyon sokat nyertünk a BL-döntővel, mert nem volt benne a szezonunkban

m4sport.hu
Márton Gréta szerint hatalmas siker a Ferencváros kézilabdacsapata számára a második hely a Bajnokok Ligájában, mivel a csapat szezonja nem vetítette elő, hogy bejut a döntőbe.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria szombaton ötgólos hátrányból fordítva, az Esbjerg elleni győztes gólt az utolsó másodpercekben szerezve jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe Budapesten. A vasárnapi fináléban a címvédő Vipers várt a zöld-fehérekre, a norvég csapat négy góllal nyert.

„Tegnap még egy picit csalódottak voltunk, közvetlenül a meccs után úgy éreztük, hogy elvesztettük ezt a Bajnokok Ligája-döntőt, de utólag úgy gondolom, hogy nagyon sokat nyertünk vele, mert már azért is nagyon hálásak lehetünk, hogy idáig eljutottunk, mert úgy éreztem, hogy ez nem volt benne a szezonban” – nyilatkozta hétfőn az FTC balszélsője az M4 Sport Kézilabda magazinjában.

A válogatott játékos elárulta, a mérkőzés előtt tartottak attól, hogy bénítólag hat rájuk a telt házas MVM Dome hangulata, de végül alaptalannak bizonyultak ezek a félelmek. „Életre szóló élmény volt, nagyon jó érzés volt ennyi szurkoló előtt játszani. Az elején tartottunk tőle, hogy talán negatívan fog minket érinteni, hogy ennyien kint vannak és nekünk szurkolnak, attól féltünk, hogy nyomás lesz rajtunk, de úgy éreztem, hogy nagyon sokat segítettek nekünk, végig hallottuk a szurkolókat, ők segítettek nekünk a nehéz pillanatokban” – fogalmazott Márton Gréta, aki hozzátette, hogy Emily Bölk utolsó másodperces gólját nem is nagyon látták, csak a szurkolók őrjöngéséből realizálták, hogy bement.

Kapcsolódó tartalom

Az elődöntő után egyből elkezdték a regenerációt, de a bravúros győzelem okozta eufória miatt a csapatból többen sem tudtak sokat aludni. „Jobb lett volna egy nagyobbat aludni, de a profi stáb nagyon sokat segített abban, hogy megfelelő állapotban kerüljünk a pályára vasárnap” – fogalmazott a balszélső, aki szerint el kell ismerni, hogy a Vipers a Ferencváros előtt jár.

„Óriási játékerőt képviselnek, örültünk annak, hogy csak egygólos hátrányban voltunk a félidőben, mert úgy éreztük, hogy innen talán még lehet esélyünk, de a második félidőre kiütközött a különbség, már nem tudtuk felvenni azt a futóversenyt, amit a Vipers diktált, illetve a kapuban és átlövő pozícióban is nagyon jó teljesítményt nyújtottak, ami a kulcsa volt a győzelmüknek.”

Kapcsolódó tartalom

A visszavonuló Szucsánszki Zitáról Márton Gréta elmondta, óriási szerepe volt a csapatban, mindig lehetett hozzá fordulni, mindig segítette és biztatotta a többieket. „Nagyon fog nekünk hiányozni és örökké hálás leszek, hogy a gyerekkori példaképemmel együtt játszhattam. Mindig istápolta a fiatalokat, volt szerencsém a szárnyai alatt felnőni nekem is.”

A csapattól szintén távozó Elek Gábor vezetőedzőnek is köszönetet mondott. „Neki is nagy hálával és köszönettel tartozom, amiért már egészen kislány koromban felfigyelt rám, látott bennem valamit és és hogy ilyen sokáig megadta nekem a bizalmat és ennyire szeretett. Én is nagyon szeretem őt és nekem ő jelenti a Ferencvárost.”

Borítókép: Márton Gréta a Ferencváros–Vipers BL-döntőben (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak