Musorujsag
Élő Eredmények

Pálinger Katalin: Ha az első meccsen a Győr nem ezt a gyenge teljesítményt nyújtja, lehetett volna magyar döntő

Pálinger Katalin: Ha az első meccsen a Győr nem ezt a gyenge teljesítményt nyújtja, lehetett volna magyar döntő

m4sport.hu
Az MKSZ alelnöke kifejezetten örült neki, hogy azt a pazar hangulatot ami az arénában végig uralkodott, több magyar játékos is átélhette.

A Ferencváros a második, a Győr a harmadik helyen végzett hétvégén a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében. A trófeát a címvédő norvég Vipers Kristiansand nyerte, amelyik az elődöntőben a győrieket, a fináléban a fővárosi zöld-fehéreket győzte le.

Bravúros volt az egész hétvége, főleg ha a rendezést nézem. Megint a női kézilabdázás csúcseseményét rendeztük meg és ahogy hallom a visszajelzéseket, mindenki elégedett és mindenkinek nagyon tetszett. Személy szerint kicsit csalódott vagyok a Győr miatt, szerintem döntőt kellett volna játszaniuk, ugyanakkor a Fradi meg kellemes meglepetést okozott” – értékelte a hétvégi eseményeket Pálinger Katalin, az MKOSZ szakmai alelnöke a közmédiának.

Véleménye szerint összejöhetett volna a magyar finálé, de azzal is tisztában van, a női kézilabdában bármi megtörténhet. „Ha az első meccsen a Győr nem ezt a gyenge teljesítményt nyújtja, akkor lehetett volna magyar döntő, hiszen a Fradi megtette, hogy bejutott. Kár, hogy az első félidőt a Győr így elrontotta, mert csak a végére sikerült utolérni az ellenfelet, lehet, ha még tíz percig tart a meccs, sikerül fordítani” – mondta a korábbi kiváló kapus.

Kapcsolódó tartalom

A Fradi nem lepte meg, tudta, mire képes, bizonyította ezt már a Győr vagy éppen a Metz ellen is. „Ráadásul fantasztikus légkörben játszhattak és amikor éreztem, hogy újra erőre kaptak akkor jött a szurkolóktól egy adrenalinbomba és szerintem az elődöntőben szerzett győztes gól annak is köszönhető„.

A Vipersről tudtuk, hogy sokkal jobb állapotban lesznek, sokkal idősebb játékosok is vannak a Fradiban, és a norvég együttes tudta a saját roppant gyors játékát játszani, ráadásul van két világklasszisuk, akik a legjobbjukat hozták” – mondta arról, mi kellett a Vipers címvédéséhez.

Örültem a magyar játékosok jó teljesítményének, egy ilyen Zácsikra a válogatottban is szükség lenne. Annak meg külön örülök, hogy ennyi magyar játékos átélhette ezt a hangulatot ami a hazai szurkolók teremtettek” – mondta a pazar hangulatról Pálinger.

Borítókép: MTI/MTI Fotószerkesztõség/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Tomori Zsuzsanna: Elek Gábor volt számomra az az edző, akiért meghalok bárhol, bármikor
Tomori Zsuzsanna harmadik különböző csapatával jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, de Elek Gábor az az edző, akiért tűzbe menne. Szucsánszki Zita egyik szeme sír, a másik pedig nevet: lezárult életének egy szakasza, de továbbra is szurkolni fog a Ferencvárosnak. A búcsúzó vezetőedző pedig a Vipers Kristiansand elleni döntő után elmondta, nem tud igazán boldog lenni.
Kézilabda