Musorujsag
Élő Eredmények

Stine Oftedal: Készen állok, hogy jöjjön egy új fejezet az életemben

Stine Oftedal: Készen állok, hogy jöjjön egy új fejezet az életemben

m4sport.hu | Szerző: K.M.
A Győri Audi ETO KC bronzérmet szerzett a női kézilabda Bajnokok Ligájának négyes döntőjében, miután 28-27-re győzött az Esbjerg ellen vasárnap. Stine Oftedal, a magyar csapat irányítója, az elődöntőben 11, a bronzmeccsen 5 gólt dobott és a Final Four-hétvége egyik legjobb teljesítményét nyújtotta. A 31 esztendős norvég válogatott a Kézilabda Magazinban beszélt a két mérkőzés tapasztalatairól, az elért eredményről és a jövőjéről.

„Természeten jobb eredményt szerettünk volna elérni a négyes döntőben, viszont ha azt nézem, hogy megint érmet szereztünk, akkor úgy érzem, boldogok is lehetünk” – kezdte Oftedal arra a kérdésre, hogy milyen hangulatban van a hétvége után. Az irányító kiemelte, az elődöntőben – melyben a Vipers 37-35-re nyert – ellenfelük megállíthatatlan volt, tudták, hogy mit fognak játszani, viszont az meglepte őket, hogy ezt milyen jól hajtották végre. Véleménye szerint a Vipers Kristiansand jelenleg erősebb és kompaktabb csapat, mint a Győr, ez pedig különösen kijött az első félidőben.

A bronzmeccs első félidője után 16-9-re vezetett a Győr, végül csak egy góllal tudott nyerni. „Olyan volt, mint az elődöntő, igazi hullámvasút, csak ezúttal fordítva. A második játékrész nagyon megfordult, ami azért zavart is minket, hogy így fel tudtak zárkózni, de végül sikerült győznünk és ez a fontos” – mondta Oftedal, aki kisebb sérülést is összeszedett az első meccsen. Hozzátette, nagyon fáradtnak érzi magát, mind fizikálisan, mind mentálisan, hiszen nagyon nehéz két egymást követő nap két ilyen kemény meccset lejátszani.

Kapcsolódó tartalom

Ambros Martín bronzéremmel búcsúzott a Győr csapatától, ám Oftedal elárulta, az öltözőben még nem tartott búcsúbeszédet, arra majd minden bizonnyal a keddi szezonzárón kerül sor, amikor a szurkolókkal és a szponzorokkal is találkoznak majd. A norvég játékos korábban elárulta, nem hosszabbítja meg jövőre lejáró szerződését klubjával, azonban azóta az is kiderült, hogy a 2024-es párizsi olimpia után lehet befejezi karrierjét, hiszen szeretne családot alapítani.

„Valóban lejár a kontraktusom jövő nyáron. Készen állok, hogy jöjjön egy új fejezet az életemben, az olimpia után biztosan jól fog jönni egy kis szünet, nem tudom, visszatérek-e majd. Szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen klubokban és ilyen sorozatokban szerepelhettem” – zárta gondolatait Oftedal, akinek párja a Kielben játszó Rune Dahmke.

Kapcsolódó tartalom

További tartalmak