Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Ha tudja bizonyítani, akkor el tudom fogadni” – Elek Gábor reagált Ambros Martín vádjára

„Ha tudja bizonyítani, akkor el tudom fogadni” – Elek Gábor reagált Ambros Martín vádjára

m4sport.hu
A Ferencváros női kézilabdacsapatának távozó vezetőedzője nem ért egyet a Győrtől elköszönő Ambros Martínnal abban, hogy a Ferencvárosnak hátszele lett volna a magyar porondon.

Ambros Martín az M4 Sportnak adott interjúban úgy fogalmazott, hogy a Ferencvárost nemcsak azért nehéz legyőzni a hazai sorozatokban, mert egy kiváló csapat, hanem azért is, mert a szövetség a zöld-fehéreket támogatja. „Számos sportszerűtlen mérkőzésünk volt, olyan, mintha a Győr nem magyar csapat lenne, nem tartozna a többi közé” – fogalmazott a spanyol szakember.

„Ha ezt tudja bizonyítani, akkor el tudom fogadni – reagált kollégája kritikájára Elek Gábor. – Hiszen erre én is mondhatom azt, hogy nem voltak egyenlők a feltételek, mert azért költségvetésben szorzókról beszélhetünk. Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy jóval kisebb költségvetésből tudtuk őket rendszeresen megszorongatni. Ő úgy gondolja, hogy a szövetség minket támogatott, én meg úgy, hogy őket meg sokkal többen pénzzel.”

Az Elek Gáborral készült interjút hosszabban a vasárnap 18.30-kor kezdődő Sport7-ben, valamint a hétfőn 18 órakor kezdődő Kézilabda magazinban láthatják.

Csütörtökön a Győri Audi ETO KC is reagált Ambros Martín szavaira, a klub elhatárolódó közleményét változtatás nélkül közöljük:

„A Győri Audi ETO KC vezetése, valamint az első csapatot üzemeltető Győri ETO Kft. ügyvezetése nem kívánja kommentálni Ambros Martín vezetőedző 2023. június 6-án, az M4 Sport televíziós stábjának adott nyilatkozatát.

A klub távozó szakvezetője saját véleményét fejtette ki az interjúban.

Klubunk hisz a Fair Play és a sport írott, valamint íratlan szabályainak betartásában. A távozó vezetőedző nyilatkozatának szubjektív, a Magyar Kézilabda Szövetség semlegességét érintő kijelentéseivel nem értünk egyet, ezektől elhatárolódunk.

Ezennel az ügyet lezártnak tekintjük.”

Borítókép: Elek Gábor a Ferencváros–Metz BL-negyeddöntőben (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

További tartalmak