Musorujsag
Élő Eredmények

Elek Gábor: Egy biztos, a magyar NB I-ben nem fogok dolgozni a következő évben

Elek Gábor: Egy biztos, a magyar NB I-ben nem fogok dolgozni a következő évben

MTI
Elek Gábor, aki a Ferencváros női kézilabdacsapatával búcsúzásként Bajnokok Ligája-ezüstérmes lett vasárnap, egy ideig nem megy korábbi együttese mérkőzéseire, és bár a kézilabdától nem tud és nem is akar elszakadni, magyar élvonalbeli csapatnál nem vállal majd szerepet a következő idényben.

Egyebek mellett erről beszélt az M4 Sportnak nyilatkozva az 52 éves edző, akinek a kapcsolata a Ferencváros női kézilabdacsapatával 2008-ban kezdődött és a hétvégén, a BL budapesti négyes döntőjével ért véget.

Másfél évtized alatt két magyar bajnoki címet, három Magyar Kupa-diadalt aratott együttesével, emellett két aranyérmet gyűjtött be a Kupagyőztesek Európa Kupájában, és most először a Bajnokok Ligája Final Fourjába vezette a csapatot.

„Körülbelül úgy fogom kezelni a Ferencvárost, (…) mint ahogy a válogatottat, amikor leköszöntem onnan. Tehát, hogy egy évig nem mentem ki mérkőzésre. Egy év után, vagy másfél év után Szlovéniában voltam először válogatott mérkőzésen. Ott is próbáltam kellően háttérben lenni. És igazából győzelmek után egy gratulálok és maximum ennyi” – mondta Elek Gábor.

Kapcsolódó tartalom

Hozzátette, a Ferencváros részéről nem érkezett megkeresés más munkakör betöltésére, és úgy érzi, ez így helyes. A kézilabdától ugyanakkor – amely, mint fogalmazott, örök szerelme – nem tud és nem is akar elszakadni a jövőben. Az viszont biztos, hogy a következő idényben magyar élvonalbeli csapatnál nem vállal majd szerepet.

„Megállni nem bírok és nem is tudok, de nyilván egy jóval visszafogottabb munkakört keresek magamnak. Vannak lehetőségeim, vannak puhatolózások, de még korai erről beszélni. Egy biztos, hogy a magyar NB I-ben nem fogok dolgozni a következő évben, és nem is vágyom rá most” – hangsúlyozta.

A pihenésre és a családjára szeretne koncentrálni, és bár az FTC mérkőzéseit egy ideig nem látogatja majd, egy dolgot kiemelt: „Az utódom a Ferencváros része lesz. És aki a Fradinak szurkol, az neki is szurkoljon. Én is ezt fogom tenni.”

Az Elek Gáborral készült interjú hosszabb változata az M4 Sporton vasárnap este a Sport7-ben, valamint hétfőn a Kézilabda Magazinban lesz látható.

Borítókép: Debrecen, 2022. május 29. Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo vezetõedzõje a Gyõri Audi ETO KC ellen játszott mérkõzésen a nõi kézilabda Magyar Kupa döntõjében a debreceni Fõnix Arénában 2022. május 29-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak