Musorujsag
Élő Eredmények

A Fradi új edzőjének egy álma vált valóra: "A világ egyik legjobb csapatához érkeztem"

A Fradi új edzőjének egy álma vált valóra: "A világ egyik legjobb csapatához érkeztem"

MTI
Saját bevallása szerint valóra vált álom Martin Albertsen számára, hogy a Bajnokok Ligája-ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának a vezetőedzője lett.

A zöld-fehér klub kispadjára szombaton bejelentett dán szakember – aki a 15 év után távozó Elek Gábor helyét veszi át – az M1 aktuális csatornának elárulta: egy ideje már zajlottak az egyeztetések a Ferencvárossal, s a klubnak a svájci szövetséggel is meg kellett egyeznie, miután szövetségi kapitányként dolgozott ott, márpedig neki fontos volt, hogy teljes erőbedobással új feladatára fókuszálhasson.

“Nagyon szerettem volna jönni, egy álom valósult meg, hiszen a világ egyik legjobb csapatáról van szó” – fogalmazott Albertsen. Szerinte feladata lesz a csapat játékának még magasabb szintre emelése és az, hogy a védelem még inkább segítse a kapusok dolgát. Úgy véli, a Bajnokok Ligáját csak kiváló védekezéssel lehet megnyerni.

Kapcsolódó tartalom

“Fontos számomra, hogy olyan játékosokkal dolgozhassak együtt, akik napról napra egyre jobbak akarnak lenni, ebben akarom segíteni őket és persze magam is egyre jobbá válni. Nagy célkitűzés, hogy ismét a Bajnokok Ligája legjobb négy együttese között szerepeljen a csapat, ez fantasztikus lenne” – fejtette ki a tréner.

Kiemelte a Ferencváros szurkolóit, úgy érzi, támogatásuk plusz pontokat jelenthet a csapatnak, aki remek dolog. Nézte a női Bajnokok Ligája budapesti MVM Dome-ban rendezett négyes döntőjét és lenyűgözte a világrekordot jelentő 20 ezer fős nézőszám, illetve a zöld-fehér drukkerek létszáma és támogatása.

Elárulta, a Ferencváros beleegyezett volna, hogy párhuzamosan szövetségi kapitányi feladatait is elássa, neki azonban fontos volt, hogy százszázalékban a klubnál végzett munkájára koncentrálhasson.

Martin Albertsen mellett másodedzőként Allan Heine, kapusedzőként pedig Duleba Norbert dolgozik majd a Ferencvárosnál. Várhatóan július közepén kezdik meg az új csapat felépítését és a felkészülést a következő szezonra.

Borítókép: Budapest, 2023. június 3. A győztes Ferencváros játékosai ünnepelnek a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzés végén a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2023. július 3-án. A Ferencváros 30-29-re legyőzte a dán Esbjerget. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak