Musorujsag
Élő Eredmények

Elek Gábor: Hónapok mennek úgy el az életemből, hogy nem tudom, mi történt körülöttem. Borzasztóan felkajál ez a munka

Elek Gábor: Hónapok mennek úgy el az életemből, hogy nem tudom, mi történt körülöttem. Borzasztóan felkajál ez a munka

m4sport.hu/MTI
Nagyrészt egészségügyi okok miatt döntött úgy, hogy 15 év után leköszön a Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról – árulta el az M4 Sportnak adott exkluzív interjújában Elek Gábor.

„Volt bennem egy elhatározás, hogy 2024-től nem folytatom, mert elfáradtam. Mert az egészségemet látom kockán. Muszáj egy kicsit pihennem és regenerálódnom” – fogalmazott a közmédiának a Fraditól vett búcsújának okairól az 52 éves szakember.

Álmatlan éjszakák, magas vérnyomás és kezdődő, de még féken tartható cukorbetegség is gyötri az utóbbi időszakban, amely mint megjegyezte, 2020-21-es szövetségi kapitányi szerepvállalása, így a tokiói olimpia miatt is különösen leterhelt volt.

„Mérhetetlen sok stresszel járt ez az egész. Vannak civil barátaim, akik egy pár évvel ezelőtt mondták, hogy »neked a világon a legjobb dolgod van: azt csinálsz, amit szeretsz, ezért nagyon jól megfizetnek, és napi kétszer másfél óra munkával jár«. Aha, persze. Az első kettő teljesen igaz, a napi kétszer másfél órás munkát viszont hagyjuk.

Itt hónapok mennek úgy el az életemből, hogy nem tudom, mi történt körülöttem. Ez borzasztóan felkajál. És van egy négyéves kisgyerekem, aki valószínűleg elvárja, hogy valaki felnevelje” – jegyezte meg.

Elek Gábor – akinek utódját szombaton jelentette a klub – másfél évtized alatt két bajnoki és három kupaaranyat szerzett a zöld-fehérekkel, emellett kétszer csúcsra értek a Kupagyőztesek Európa Kupájában, most először pedig a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe vezette a csapatot, ahol ezüstéremmel zártak. Egy percig sem kérdés számára, hogy a klub továbbra is az élete része, ennek megfelelő volt az elválás is.

Kapcsolódó tartalom

„Egy valamit nagyon határozottan szeretnék leszögezni: barátsággal váltunk el. Nagyon-nagyon jó viszonyban. Nekem a Ferencváros továbbra is az otthonom. Mindig fradista maradok” – jelentette ki.

Az Elek Gáborral készült interjú hosszabb változata az M4 Sporton vasárnap este a Sport7-ben, valamint hétfőn a Kézilabda Magazinban lesz látható.

Borítókép: Budapest, 2023. június 4. Elek Gábor, a magyar csapat vezetõedzõje a nõi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntõjének fináléjában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand mérkõzésen a budapesti MVM Dome-ban 2023. június 4-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak