Musorujsag
Élő Eredmények

Csapata hátrányban volt a BL-döntőben, mégis felajánlotta, ne folytassák a félbeszakadt meccset

Csapata hátrányban volt a BL-döntőben, mégis felajánlotta, ne folytassák a félbeszakadt meccset

m4sport.hu
Amikor félbeszakadt a meccs, a Magdeburgot irányító Bennet Wiegert felajánlotta, ne játszanak tovább, pedig csapata kétgólos hátrányban volt. Folytatták, és BL-t nyertek.

A Magdeburg csapata nyerte a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját, miután a döntőben hosszabbítás után 30-29-re diadalmaskodott a Kielce ellen.

A mérkőzés második félidejének közepén hosszú percekig állt a játék, miután egy lengyel újságíró a sajtótribünön rosszul lett. A mérkőzés után az EHF arról számolt be, hogy a riporter elhunyt.

Bennet Wiegert, a magdeburgiak edzője a kényszerszünet során odament az ellenfél kispadjához, és felajánlotta a Kielcét irányító odament Talant Dujsebajevnek, hogy tekintsék befejezettnek a mérkőzést, ilyen események után ne folytassák. Tette mindezt úgy, hogy akkor épp a lengyel együttes vezetett 22-20-ra, így ők nyerték volna a BL-t.

Kapcsolódó tartalom

A korábban a magyar válogatottat is irányító Dujsebajev azonban nem fogadta el a nagylelkű gesztust, és folytatták a találkozót, melyet végül a német együttes nyert meg.

Odamentem Talanthoz, és azt mondtam, hagyjuk abba, ne folytassuk tovább a meccset. A sportnál vannak fontosabb dolgok is. Ti vezettek a jelenlegi helyzetben, és megnyertétek a Bajnokok Ligáját!” – idézte Wiegert szavait a Bild. Hozzátette, egy ember élete sokkal fontosabb, mint egy mérkőzés, teljesen mindegy milyen meccsen játszanak!

Borítókép: Bennet Wiegert, a Magdeburg vezetőedzője. EPA/RONALD WITTEK

További tartalmak