Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Remek játékkal döntős a férfi strandkézilabda-válogatott az Európa Játékokon

Remek játékkal döntős a férfi strandkézilabda-válogatott az Európa Játékokon

m4sport.hu
Az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott 2–0-ra legyőzte Portugáliát az Európa Játékok csütörtöki elődöntőjében.

A magyar csapat a csoportszakasz első fordulójában kedden már találkozott mostani ellenfelével, és akkor is 2-0-ra győzött. A második meccsén, ugyanaznap szétlövéssel 2-1-re nyert a németek ellen, szerdán viszont 2-0-ra kikapott a horvátoktól, így csoportmásodik lett. A negyeddöntőben aztán Gulyás István együttese szétlövéssel 2-1-re múlta felül a lengyeleket.

Az első szett elején a portugálok szerezték meg a vezetést, de a magyar csapatnak sikerült szinte azonnal egyenlítenie. A folytatás is hasonló volt, hol egyik, hol másik csapat vezetett, de két pontnál többel egyik együttes sem tudott ellépni riválisától.

A magyar csapat fél perccel a vége előtt a vezetésért támadhatott, és sikerült is betalálni, így már csak az volt hátra, hogy a portugál támadást kivédekezze. Ez sikerült, így az első szettet 22-20-ra nyerte.

A második szettben hamar ellépett az Eb-címvédő magyar együttes, már nyolc ponttal is vezetett, szebbnél-szebb gólokkal tartotta is előnyét, Nahaj pedig büntetőket hárított. A vége 19-14 lett, így összesítésben 2-0-ra nyert a magyar csapat és bejutott a fináléba.

A csütörtöki 20.30-kor kezdődő döntőben a spanyolokkal a csap össze a magyar együttes. Az M4 Sport és az m4sport.hu azt a találkozót is élőben közvetíti.

További tartalmak