Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy László, Görbicz Anita és más klasszis magyar kézilabdázó is bekerül az Európai Hírességek Csarnokába

Nagy László, Görbicz Anita és más klasszis magyar kézilabdázó is bekerül az Európai Hírességek Csarnokába

m4sport.hu
Az európai kézilabda 2022/23-as szezonja nagy hangsúlyt fektetett az elmúlt három évtizedre. Régi rekordok dőltek meg, újak születtek, ám az idény egyik fénypontja, hogy június 26-án az Európai Kézilabda-szövetség fennállásának 30. évfordulóját ünnepli, s ennek apropójából bemutatták az Európai Hírességek Csarnokát, melybe első körben 60 legendás játékos – köztük több magyar klasszis – kerül be.

A nemzetközi szervezet szezononként két játékost díjaz majd, így az elmúlt 30 évből is idényenként kettőt-kettőt választottak ki az első nagy „beiktatásra”. A mérlegelés alapja természetesen a pályán és azon kívül nyújtott teljesítmény, valamint az európai kézilabdához való hozzájárulás.

Az illusztris listán szerepel többek között az ötszörös BL-győztes, 233-szoros válogatott Görbicz Anita, a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Nagy László, az olimpiai ezüstérmes Pálinger Katalin, a spanyol színekben Európa- és világbajnok Sterbik Árpád és több magyar klubcsapatban is megfordult klasszis, például Heidi Löke és Eduarda Amorim.

Nagy László (Fotó: EHF/kolektiff)

A bécsi gála élő közvetítése:

Mindannyian olyan ikonikus játékosokkal kerültek együtt a Hírességek Csarnokába, mint a Bajnokok Ligáját hétszer megnyerő kapuslegenda Andrej Xepkin, a francia válogatottal olimpiai, világ- és Európa-bajnok Thierry Omeyer vagy épp a háromszoros Eb-győztes Gro Hammerseng.

A teljes lista:

(Forrás: EHF)
Borítókép: Nagy László és Görbicz Anita (Fotó: MTI/archív)

További tartalmak