Musorujsag
Élő Eredmények

A Siófok visszakérte az Európa-liga-nevezésére kifizetett pénzt, a felnőtt csapat az NB II-ben indul

A Siófok visszakérte az Európa-liga-nevezésére kifizetett pénzt, a felnőtt csapat az NB II-ben indul

m4sport.hu
A Magyar Kézilabda Szövetség Fellebbviteli Bizottságának jogerős döntésének értelmében a Siófok KC nem kapott licencet a női NB I következő idényére. A klub ügyvezetője, Fodor János elmondta, visszakérték a nemzetközi indulásért kifizetett összeget, és céljuk, hogy az utánpótlás-játékosoknak versenyzési lehetőséget biztosítsanak.

„Klubvezetésünk minden erőfeszítést megtett annak érdekében, hogy biztosítsa a felnőtt szintű kézilabda jelenlétét Siófokon és hogy a klubba tartozó fiatal tehetségek zavartalanul folytathassák a napi munkát és magasabb szinten versenyezhessenek”olvasható a Siófok KC pénteki közleményében.

A Siófok KC ugyanis nem kapott licencet a női kézilabda NB I következő idényére a magyar szövetség (MKSZ) fellebbviteli bizottságának másodfokú, jogerős döntése értelmében. A kérelem végleges elutasításának indoka a klub MVM Zrt. felé fennálló tartozása, amely kizáró feltétel a licenc kiadhatósága szempontjából.

Az M4 Sport megkeresésére Fodor János ügyvezető elmondta, azt a lehetőséget kapták az MKSZ-től, hogy a felnőtt csapatuk az NB II-ben indulhat, az utánpótlás korosztályok pedig a korábban megszokott versenyrendszerben szerepelhetnek.

„Amit a cikkben is leírtunk, az a valóság. Arra törekszünk, hogy a klubnál lévő 300 gyereknek legyen versenyzési, sportolási lehetősége. Ennyi teendőnk van, ennyit tudunk összehozni ebből a lehetőségből” – mondta Fodor.

A Siófok KC csapatai a 2023/2024-es szezonban:
Felnőtt csapat:
NBII
Ifjúsági Leány U19: I. osztály
Serdülő Leány U17: I. osztály
Leány U15: I. osztály

A klub indulási jogot szerzett a következő szezonra is az Európa-ligába, ki is fizették a 15 ezer eurós (5,7 millió forintos) regisztrációs díjat.

„Visszakértük a kifizetett pénzt. Úgy gondolom, az Európa-ligában való indulásra jelen pillanatban nincs lehetőségünk. Ezt írásban jeleztük a kézilabda-szövetségnek” – mondta az ügyvezető.

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak