Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: látványos változáson ment át a Fradi szerb beállója

Videó: látványos változáson ment át a Fradi szerb beállója

m4sport.hu
Látványosan lefogyott Dragana Cvijic, a Ferencváros női kézilabdacsapatának szerb játékosa egy tudatos, szinte minden addigi szokását felforgató, alapvető életmódváltásnak köszönhetően.

A szerb válogatott beálló a Fradi TV legutóbbi adásában elmondta, nagyjából 7-8 hónappal ezelőtt kezdte el a programot, most pedig nagyon jó formában érzi magát. „Eleinte nagyon lassan ment, de nem akartam nagy nyomást helyezni magamra, mert életemben először csináltam ilyesmit, és a klub részéről sem volt ilyen nyomás. Teljesen egyéni elhatározás volt, mert úgy érzem, hogy ez a csapat nagy dolgokra hivatott, és ebben én is maximális erőbedobással akarok részt venni, éreztem, hogy tudok jobb lenni. Lassan haladtam és nem agyaltam túl” – fogalmazott.

A 33 éves kézis átváltozásában a legfontosabb a táplálkozási szokások felülírása volt. „Természetesen élsportolóként sokat és sokfélét kell ennünk, de például megváltoztattam az étkezéseim időrendjét. Korábban nem ügyeltem eléggé a jó minőségű reggelire, most ez is máshogy van, illetve egy bizonyos időablakon belül tartom az étkezéseimet. Elkezdett működni, minden szempontból jobban kezdtem érezni magam, a pályán is. Ez pedig a legfontosabb, mert elkezdtem hinni a dologban, és motivált lettem, hogy még nagyobb erőbedobással folytassam. Rájöttem, hogy ha nem így teszek, nem fogok tudni olyan teljesítményt nyújtani, amilyet elvárok magamtól.”

Cvijic hozzátette, remekül érzi magát a bőrében, könnyeben mozog, többet tud futni, ettől pedig a pályán és azon kívül is sokkal jobban érzi magát, mint korábban. Hangsúlyozta, hogy a fogyás miatt nem fog veszteni az erejéből. „Ha több kiló van rajtad, az nem jelenti automatikusan azt, hogy erősebb is vagy, ez tehát nem fog változni. Sokat dolgozom a konditeremben az erőállapotomon, és a térdeimre is a lehető legjobban kell vigyáznomn, emiatt is erősnek kell lennem. Minden más viszont jobb lesz, sokkal kevésbé leszek a plusz kilók elvesztése után fáradékony, és gyorsabban is fogok regenerálódni. Egy nehéz hátizsákot vettem le a vállaimról.”

„Ez a csapat, ez a klub, ez a közönség megérdemel egy energikus, minden pillanatban harcra kész Dragana Cvijicet, én pedig megérdemem, hogy végre fitt legyek és olyan kézilabdát tudjak játszani, amilyet az elmúlt években is kellett volna. Büszke vagyok magamra és köszönöm mindenkinek a támogatást – nyilatkozta a szerb játékos a szombati, a Dunaújváros ellen 44–21-re megnyert bajnoki mérkőzés után az M4 Sportnak a fogyásával kapcsolatban. – Változtattam az étrendemen, hallgatok a testemre, amit nem tettem korábban, hogy mire van szüksége.”

További tartalmak