Musorujsag
Élő Eredmények

A hét csapata a férfi és női kézilabda NB I-ben: remeklő békéscsabaiak, Juhász Ádám bejátszotta magát a keretbe

A hét csapata a férfi és női kézilabda NB I-ben: remeklő békéscsabaiak, Juhász Ádám bejátszotta magát a keretbe

m4sport.hu
Az M4 Sport Kézilabda Magazinjának szakértői ismét beválaszották a hét női csapatába Albek Annát és Debreczeni-Klivinyi Kingát, a férfiaknál ott van a kapuban a hetek óta remeklő Deményi Xavér, és a győztes gólt szerző Hárai Levente is.

Szondi Zsófia és Mayer Szabina remeklésével győzött a Békéscsaba a Fehérvárt otthonában. A balszélső végig a pályán volt az összecsapáson, 8 lövéséből 7 gólt szerzett, a beálló százszázalékos 4/4-es mutatóval zárt. Újra ott van a csapatban Debreczeni-Klivinyi Kinga, és a Budaörs csapatából a bravúros Vác elleni győzelem után bekerült a hét legjobbjai közé Szabó-Májer Krisztina is, a jöbbszélső mind az öt lövését gólra váltotta. Andrea Lekic hetek óta nagyon gólerősen játszik, ezúttal a Mosonmagyaróvár ellen szerzett 10 gólt. A hét legjobb jobbátlövője az FTC ellen remeklő Albek Anna egy lövést rontva 8-szor talált a kapuba. A kapuba Wéninger Alexa került, 15 lövésből 7-et hárított 47 százalékos hatékonysággal.

A női NB I. tabellája:

A hét férfi csapatát Rosta István állította össze. A NEKA kapusa, Deményi Xavér kimagasló hatékonysággal kezdte a bajnokságot, a múlt héten pedig a Balatonfüred legyőzésében vállalt hatalmas szerepet, 46 százalékban hárította a kapujára érkező lövéseket. Andreas Nilsson és Ligetvári Patrik képviseli a Telekom Veszprémet: a beálló 8, a balátlövő 5 gólt szerzett a PLER ellen 37–21-re megnyert találkozón. Juhász Ádám jól irányította a Tatabányát, és 6 góljával segítette csapatát az Eger ellen. Szilágyi Benjámin 35 perc alatt 7 lövésből 7 gólt lőtt a Szeged színeiben a Komló ellen. Hári Levente hétméteresgóljával győzött a Fejér B.Á.L.-Veszprém a Budakalász otthonában, a balszélső 7 gólig jutott. Bognár Alex pedig a Gyöngyös ellen brillírozott, az irányító 7 találatot szerzett.

A férfi NB I. tabellája:

Borítókép: Facebook/ MOL Tatabánya és Békéscsabai Előre NKSE

További tartalmak