Musorujsag
Élő Eredmények

A hét csapata a férfi és női kézilabda NB I-ben: NEKA és kozármislenyi kapus, szárnyaló Schatzl és Török a keretben

A hét csapata a férfi és női kézilabda NB I-ben: NEKA és kozármislenyi kapus, szárnyaló Schatzl és Török a keretben

m4sport.hu
Az M4 Sport Kézilabda Magazinjának szakértői, Danyi Gábor és Rosta István összeállította a hét csapatát a férfi, és női kézilabda NB I-ben.

A kapuba ezúttal Wichmann Vivient választották a szakértők. A Kozármisleny története során először szerepel az NB I-ben, a Budaörs ellen pedig megszerezte első pontjait, Wichmann 12 védést mutatott be, 34 százalékos hatékonysággal. Békéscsabán győzött a feljutó Vasas, az angyalföldiek balátlövője, Szilovics Fanni 11 találattal segítette csapatát, ráadásul mindet akcióból szerezte. Schatzl Natalie továbbra is remek formában, a Mosonmagyaróvár balszélsője ezúttal az Alba Fehérvár ellen brillírozott, 80 százalékos hatékonysággal 8 gólt lőtt.

Emilie Hovden egy félidő alatt 10-et, a teljes mérkőzés alatt pedig 13 gólt szerzett a Vác ellen, így nem is lehetett kérdés, ki lesz a hét legjobb női jobbszélsője, a győriek beállója, Kari Brattset 6 gólt szerzett és remekül védekezett. Két játékos került be a keretbe a Ferencvárosból: Simon Petra kiválóan teljesített korábbi csapata, az MTK ellen, összes lövését gólra váltotta, 7 gólt lőtt. Klujber Katrin csupán 18 perc alatt 7-szer volt eredményes.

A hét csapata a női kézilabda NB I:

M4 Sport

Mikler Krisztián 27 perc alatt 9 védéssel segítette csapatát, de a NEKA ennek ellenére is elveszítette veretlenségét Csurgón. Bodó Richárd a szegediek legeredményesebb játékosa volt a Fejér B.Á.L.- Veszprém elleni összecsapáson, 7 gólt lőtt és csupán egyszer rontott. Török Ádám az idei szezont kölcsönben Dabason tölti, ahol hétről-hétre egyre jobb formába kerül, ráadásul a góllövőlista második helyén áll. Az irányító a Tatabányának lőtt 6 góljával került a hét csapatába.

A Tatabánya két játékosa került a keretbe: Mateo Maras 8 gólt szerzett a Dabas ellen, a válogatott kerettag balszélső, Krakovszki Bence szinte hiba nélküli játékkal pótolta Cristian Ugaldét, 4 gólt lőtt. Szűcs Bence kulcsszerepet játszott, csapata hatgólos hátrányból állt fel Budakalász ellen, az utolsó másodpercekben pedig a mérkőzést is megnyerte. A beálló 6 gólt szerzett. A jobbszélre ezúttal Bujdosó Bendegúzt választották a szakértők, 7-szer volt eredményes Komlón.

A hét csapata a férfi kézilabda NB I-ben:

M4 Sport
Borítókép: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club hivatalos Facebook oldala/ Dabasi Kézilabda Klub

További tartalmak