Musorujsag
Élő Eredmények

Holland világbajnokokkal erősít a Győri ETO

Holland világbajnokokkal erősít a Győri ETO

m4sport.hu
Két holland válogatott játékost igazolt a Győri Audi ETO KC, Dione Housheer és Bo van Wetering a 2024/2025-ös szezonban, azaz jövő nyáron csatlakozik a magyar rekordbajnokhoz.

“Ulrik Kirkely Győrbe szerződésekor felvázoltunk egy rövid, illetve egy középtávú stratégiát, amelyet tettek követtek. Örömteli, hogy ma újabb két bejelentést tehetek, hiszen ez is mutatja, hogy miként a csapat a pályán és az edzéseken igyekszik a legjobban végezni a dolgát, úgy igyekszik a menedzsment is minden tőle telhetőt megtenni a sikeres szereplésért a háttérben. A mostani bejelentések után sem állunk meg, folytatjuk a munkát. Zajlanak tárgyalásaink házon belül a szerződéshosszabbításokról, illetve kapcsolatban vagyunk további játékosokkal is, azaz a közeljövőben várhatóak még bejelentések” – olvasható a klub közleményében Endrődi Péter ügyvezető értékelése.

Dione Housheer már régi kiszemeltje volt a klubnak, most azonban bejelentették, 3 éves szerződést kötött a Győrrel.

„Egy igazán szorgalmas, maximalista játékosról van szó, aki mindig nyerni szeretne, emellett pedig egyénileg is komoly célokat tűz ki maga elé. Örülök, hogy sikerült megegyezni, és bízom benne, hogy olyan fényes sikereket ér el velünk Győrben, mint honfitársai Nycke Groot és Yvette Broch korábban. Sok sikert kívánok neki az idei évadra, hamarosan találkozunk a Bajnokok Ligájában egymással” – mondta Endrődi.

A ferencvárosi Tomori Zsuzsanna (b) és Dione Housheer, a dán csapat játékosa (j) a kézilabda női Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria – Odense HB mérkőzésen az Érd Arénában 2022. szeptember 10-én (MTI/Kovács Tamás)

A 23 éves jobbátlövő 2021-ben igazolt dániába, az Odense csapatától érkezik Győrbe. 2019-ben tagja volt a világbajnoki címet nyerő holland női kézilabda válogatottnak, valamint 2018-ban bronzérmet nyert a franciaországi Európa-bajnokságon. Kétszeres dán bajnok, egyszeres dán kupagyőztes az Odense csapatával, valamint holland bajnoki és szuperkupa győzelmet is ünnepelhetett. Az elmúlt két évadban őt választották meg a dán bajnokság legjobb jobbátlövőjének. A Bajnokok Ligája elmúlt két kiírásában 79, illetve 69 gólt szerzett az Odense színeiben, az idei szezonban eddig 10 gólt termelt.

„Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy 2024 nyarán csatlakozhatok a Győri Audi ETO KC-hoz. Fiatal korom óta egy álom volt számomra, hogy itt játszhassak. Hat évnyi dániai tartózkodás után úgy éreztem, hogy készen állok arra, hogy megtegyem a következő lépést a karrieremben, és tagja legyek a világ egyik legjobb csapatának.  Hosszú évek óta követem az ETO-t, többször játszhattam ellenük az otthonukban is. Éppen ezért nincs bennem semmi kétség a döntés kapcsán, hiszen Győrben pályára lépni minden alkalommal egy különleges élmény volt. A kézilabda szeretete hihetetlen mértékű ott, és fantasztikus hangulat van a meccseken az arénában is. A klub nagyratörő céljai, ambíciói tökéletesen megegyeznek az enyémekkel, úgy érzem felkészült vagyok arra, hogy minden tudásommal segítsem a csapatot a célok elérésében jövő nyártól. A Bajnokok Ligája megnyerése a legnagyobb álom számomra. Készen állok és motivált vagyok 2024 nyarától bármit megtenni azért, hogy ezt a célt a csapattársakkal közösen valóra váltsuk majd. Izgatott vagyok az új kaland miatt, és azért, hogy az ETO-család részese lehetek majd, de addig is a fókusz azon lesz, hogy jelenlegi csapatom, az Odense csapatát segítsem legjobb tudásommal a céljaink eléréséért” – nyilatkozta Dione Housheer.

Bo van Wetering szintén Odense-ből érkezik és szintén hároméves kontraktust írt alá Győrben. A világbajnok balszélső, honfitársához hasonlóan 2024-ben csatlakozik a győriek keretéhez. Korábban a Westfriesland SEW, a VOC Amszterdam, A TuS Metzingen és az Odense csapataiban szerepelt. A Bajnokok Ligája legutóbbi szezonjában 75 gólig jutott.

„Büszke vagyok, és nagyon örülök, hogy a Győri Audi ETO játékosa lehetek nyártól. Egy kitűnő csapat van Győrben, a klub pedig hihetetlen jól szervezett. Az elmúlt években igazán közelről tapasztalhattam meg többször is milyen ellenük játszani, megtapasztaltam a hihetetlen hangulatot a csarnokban. Pontosan ezért várom már nagyon, hogy az ETO-család része legyek magam is. Sokat köszönhetek az Odense csapatának, amiért örökké hálás leszek nekik, de úgy érzem eljött az ideje, hogy tovább lépjek a karrieremben. Ebben a szezonban csapattársaimmal közösen mindenemmel el azon leszek, hogy az Odense sikeres legyen. De nyártól már a zöld-fehér színekért fogok majd küzdeni” -mondta a balszélső.

Borítókép: Győri Audi ETO KC

További tartalmak