Musorujsag
Élő Eredmények

Bánhidi Bence szerint most egy kicsit nagyobb a szabadság az OTP Bank-Pick Szegednél

Bánhidi Bence szerint most egy kicsit nagyobb a szabadság az OTP Bank-Pick Szegednél

m4sport.hu
Az OTP Bank-Pick Szeged csapatkapitánya úgy érzi, Kárpáti Krisztián vezetőedző irányítása nagyobb szabadságot kapnak a játékosok, a taktikában viszont nem történt drasztikus változás.

A 28 éves beálló elmondta, nagy lendületet és önbizalmat adott nekik az Aalborg legyőzése, ami a Szeged első sikere volt a BL-idényben, igaz már „a Kiel és a PSG ellen is voltak arra utaló jelek, hogy egyben van a csapat”.

„Úgy készültünk, úgy edzettünk és mentálisan is annyira rendben voltunk ezen a mérkőzésen, hogy nagyon sikeres lett a végére” – jegyezte meg az M4 Kézilabda magazinban, hozzátéve, az „Aalborgnak brutál jó csapata van, de nem volt olyan szegedi játékos, aki ne tett volna hozzá ehhez a győzelemhez”.

A BL-ben az Aalborg ellen debütáló és dánok ellen be is találó Szilágyi Benjáminról beszélve elmondta, jót tett a 20 éves jobbszélsőnek, „hogy egy kicsit elment más közegbe az utóbbi években (két éven át a NEKA-nál volt kölcsönben – a szerk.), szerzett egy kis tapasztalatot, amit most tud kamatoztatni”.

Kapcsolódó tartalom

„Az elmúlt hét évben spanyol rendszerben dolgoztunk, ahol még az is ki volt számolva, hogy melyik játékos éppen melyik irányba lép öt vagy hat centit. Most egy kicsit nagyobb a szabadság, én azt érzem, de összességében taktikában próbáljuk azt követni, amit az elmúlt években csináltunk. Nem akart a Krisztián semmiféle drasztikus változást ilyen téren” – fogalmazott, mikor a Juan Carlos Pastor helyére egy idényre kinevezett Kárpáti Krisztián és spanyol elődje módszerei közötti különbségekről kérdeztük.

A csapatkapitány egyelőre maga sem tudja hova tenni a csapatot a BL-mezőnyben, mert az Aalborg ellen mindenki extrát nyújtott, de azt érzi, 20-30%-nyi fejlődés még van bennük.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Szeged, 2023. szeptember 27. A szegedi Bánhidi Bence a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a 3. fordulóban az A csoportban, az OTP Bank-Pick Szeged és a dán Aalborg HB mérkőzés után a szegedi Pick Arénában 2023. szeptember 27-én. A magyar csapat 34-27-re győzött. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak