Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Máris távozik a Fradi női kéziseinek vezetőedzője

Máris távozik a Fradi női kéziseinek vezetőedzője

m4sport.hu
Távozik a Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról a nyáron érkezett Martin Albertsen.

A zöld-fehér klub tájékoztatása szerint a dán tréner szerződését saját kérésére bontották fel közös megegyezéssel, a csapat irányítását ideiglenesen az eddigi másodedző, Allan Heine veszi át.

A Ferencváros júniusban jelentette be, hogy Martin Albertsen veszi át a 15 év után távozó Elek Gábor helyét a vezetőedzői poszton. A 49 éves dán szakembernek azonban mindössze nyolc tétmeccs jutott a Fradi kispadján: irányításával az FTC-Rail Cargo Hungaria mind a négy bajnokiját megnyerte, a Bajnokok Ligájában azonban az elmúlt idény döntőseként három vereséggel és egy döntetlennel mindössze a hetedik, utolsó előtti helyen áll a csoportjában. Kikapott otthon a Metztől (38-25) – ez volt az FTC egyik legsúlyosabb hazai veresége a BL-ben –, a címvédő Vipers Kristiansand (37-26) és a Krim Mercator Ljubljana vendégeként is (32-26), majd otthon döntetlent játszott Korsós Dorina csapatával, a román Rapid Bucurestivel (24-24).

Albertsen 2002-ben lett a Viborg HK vezetőedzője, bajnokságot, kupát és EHF-kupát nyert a nagy múltú dán együttessel. Ezt követően 2004-ben a német Leipzighez igazolt, amellyel két évvel később elhódította a bajnoki trófeát és a kupát is. 2014 decemberében vette át a német Bietigheim irányítását, és a klubot története első bajnoki címéhez segítette 2017-ben, sőt, ugyancsak ebben az évben EHF-kupa-döntőt is játszhatott, de a Rosztov-Don ellen végül alulmaradt együttesével. 2019-ben is bajnokságot nyert a Bietigheimmel, majd 2020-ban távozott. 2018-tól párhuzamosan betöltötte a svájci szövetségi kapitányi posztot is, a válogatottat 2022-ben története során először kijuttatta az Európa-bajnokságra, illetve ő felelt 2020 óta a svájci kézilabda akadémia munkájáért is. Ezekről a tisztségeiről lemondott, amikor júniusban kinevezték a Fradinál.

Borítókép: Martin Albertsen (fotó: fradi.hu)

További tartalmak