Musorujsag
Élő Eredmények

„Ne csak játsszátok, értsétek is a játékot!” – az MKSZ elnöke tudatos kézilabdát kér a legeredményesebb fiataloktól

„Ne csak játsszátok, értsétek is a játékot!” – az MKSZ elnöke tudatos kézilabdát kér a legeredményesebb fiataloktól

MTI
Ilyés Ferenc elnök tudatos kézilabdát kért a legeredményesebb utánpótlás-válogatottak játékosaitól hétfőn a magyar szövetség (MKSZ) hagyományos díszvacsoráján.

 

„Tudatos kézilabda! Legyen nektek is ez a hívószavatok. Ne csak játsszátok, értsétek is a játékot! Egykori játékosként talán ez a legfontosabb tanács, amit adhatok nektek. Ne végrehajtók, hanem játékosok legyetek a pályán!” – mondta a 229-szeres válogatott, kétszeres olimpiai negyedik helyezett átlövő, aki április óta irányítja az MKSZ-t.

Az ünnepi eseményen az Európa-bajnok és Európa Játékok-ezüstérmes férfi strandkézilabda-válogatottat, az ifjúsági Eb-győztes férfi strandkézilabda-válogatottat, a junior világbajnoki második helyezett férfi válogatottat, az EYOF-bronzérmes férfi serdülő válogatottat, a junior Eb-győztes női válogatottat, az ifjúsági Európa-bajnoki ötödik női válogatottat és az ifjúsági Eb-ezüstérmes női strandkézilabda-válogatottat köszöntötték.

Ilyés Ferenc felidézte, mostanában az egyik legfontosabb téma, hogy milyen nehéz az eredményes átmenet az utánpótlásból a felnőtt kézilabdába.

„A feltételek adottak, így már csak a melót kell beleraknunk közösen. A kézilabda-szövetségnek a minél jobb körülmények és a rendszer biztosításában, az edzőknek és a kluboknak a felelős képzésben és versenyeztetésben. Nektek ifjúságiként az a feladatotok, hogy tovább fejlődjetek, juniorként pedig küzdeni, harcolni a helyetekért a felnőtt mezőnyben, jó döntéseket hozni a pályán és a pályán kívül is” – magyarázta.

Hozzátette, ennél is fontosabb, hogy a játékosok legyenek szorgalmasak és türelmesek, hiszen nem fog minden egyből sikerülni, és a sikerek mellett lesznek majd pofonok is, mivel nem egy vagy két korosztályt ugranak majd, hanem a felnőtt mezőnyben kell versenyezniük, ahol lesznek olyanok, akik hozzájuk képest akár tíz év előnnyel rendelkeznek tapasztalatban és fizikálisan.

Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke közölte, a magyar kézilabda teljes egészében úgy lehet sikeres világszinten, ha minden fronton jó eredményeket hoz: felnőttben, utánpótlásban, teremben és strandon is.

„Ma Magyarországon kézilabdázónak lenni nagyon jó, a magyar kormány sportfinanszírozási rendszerének köszönhetően olyan körülmények között sportolhattok, ami világszínvonalú” – hangsúlyozta.

 

Borítókép: Cegléd, 2023. szeptember 30. Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke beszédet mond a széles körû összefogással, jelentõs kormányzati támogatással megújult ceglédi Gál József Sportcsarnok átadásán 2023. szeptember 30-án. A mintegy 6000 négyzetméteres sportcsarnok felújítása közel 5,3 milliárd forintba került. MTI/Lakatos Péter

További tartalmak