Musorujsag
Élő Eredmények

Hengerelt a Vác az Európa-liga-selejtező odavágóján, s a csoportkör kapujában van

Hengerelt a Vác az Európa-liga-selejtező odavágóján, s a csoportkör kapujában van

MTI
A Vác házigazdaként 37–21-re legyőzte a török Kastamonu Belediyesi GSK csapatát a női kézilabda Európa-liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc szombati, első mérkőzésén.

 

Eredmény, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés
Praktiker-Vác – Kastamonu Belediyesi GSK (török) 37-21 (23-9)
lövések/gólok: 54/37, illetve 47/21
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 4/1
kiállítások: 6, illetve 8 perc

A hazaiak nem nevezték a meccsre a Ferencvárostól kölcsönvett Bordás Rékát, mert akkor a válogatott beálló nem léphetne pályára a fővárosiak színeiben januártól a Bajnokok Ligájában. A vendégek mindössze tíz mezőnyjátékossal érkeztek.

A török csapat 2017-ben és 2019-ben háromszor is legyőzte a Vácot, ezért erős ellenfélre és nehéz mérkőzésre lehetett számítani, ám a Kastamonuban már nem szerepelnek külföldi kézilabdázók, így pedig korántsem képvisel olyan komoly játékerőt, mint korábban. Ez már a találkozó elején jól látszott, ugyanis a magyarok lendületesen, dinamikusan játszottak, szinte tetszét szerint érték el góljaikat, miközben a törökök nagyon sokat hibáztak. Az időkérések sem segítettek a Kastamonun, amely a rontott lövések és az eladott labdák miatt 14 gólos hátrányban volt az első félidőt követően.

A szünet megtörte a váciak lendületét, jó néhány hibájuk volt a második felvonás elején, míg a vendégcsapat összeszedettebben kézilabdázott, mint korábban. Egy 4-1-es sorozattal csökkentették hátrányukat a törökök, ám Csizmadia Fanni bravúros védéseire alapozva gyorsan maga mögött hagyta a hullámvölgyet a házigazda. A meccs utolsó negyedében megint sokat rontott a Kastamonu.

„Büszke vagyok a csapatomra. Egy rendkívül tapasztalt ellenfelet sikerült legyőznünk nagy különbséggel. Ez nem tesz minket elbizakodottá a visszavágó előtt, de a továbbjutás most már csak rajtunk fog múlni” – nyilatkozta a lefújás után Herbert Gábor vezetőedző. Hozzátette: abban bízik, hogy az első félidő fegyelmezettségével, illetve lendületével Törökországban is sikerül majd győztesen elhagyniuk a pályát.

A hazaiak minden mezőnyjátékosa szerzett legalább egy gólt, Csíkos Luca hét, Kuczora Csenge hat, Such Nelli négy alkalommal talált be, Csizmadia 34 lövésből 15-öt védett. A második számú európai kupasorozat mezőnyének másik magyar tagjának, a Mosonmagyaróvárnak nem kell selejtezőt játszania.

Az idegenbeli visszavágót egy hét múlva rendezik, a párharc győztese a csoportkörbe kerül.

 

Borítókép: vacinkse.hu/

További tartalmak