Musorujsag
Élő Eredmények

Gulyás Péter: A Veszprém nagyon jó félidőn van túl a Bajnokok Ligájában

Gulyás Péter: A Veszprém nagyon jó félidőn van túl a Bajnokok Ligájában

m4sport.hu
A Telekom Veszprém másodedzője szerint a csapat hullámzó teljesítménnyel aratott győzelmet a Celje otthonában, a Bajnokok Ligája csoportkörének „első félidejét” pedig összességében nagyon jónak értékelte.

A Veszprém szerdán 40–33-ra nyert a szlovén RK Celje PL otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában. Gulyás Péter a Kossuth Rádiónak úgy értékelt, hogy hullámzó volt a magyar csapat teljesítménye védekezésben és támadásban egyaránt, de ez egy ilyen hét után nem volt meglepő. „Periódusokat játszottunk kimondottan magas szinten és periódusokat játszottunk nem koncentrálva. Kicsit vegyes az érzésünk a meccsel kapcsolatban, de válogatott szünet után és a Szeged-rangadó közelsége miatt azt gondolom, hogy természetes teljesítményt nyújtott a csapat és abszolút megsüvegelendő, hogy a kimagaslóan jó fiatalokból álló Celjénél 40 gólt tudtunk dobni.”

Kapcsolódó tartalom

A bakonyi klub másodedzője szerint a 30 feletti kapott gól miatt sem kell aggódni, hiszen rendkívül magas volt a mérkőzés tempója, rendkívül sokat futott mindkét csapat, ilyenkor a magas támadásszám miatt gólból is sokkal több születik. „Ha egy csapat 40 gólt dob, az azt jelenti, hogy nyomja előre a tempót, erre válaszolt a Celje is. Voltak azokban a már említett periódusainkban rossz támadásbefejezéseink, amikből gyors gólokat kaptunk, ezt szerettük volna minimalizálni, de nyilván a fáradtság benne van a játékosokban a válogatott hét után, úgyhogy most szeretnénk lefrissíteni a csapatot, hiszen hétvégén nem lesz bajnoki találkozónk, és a következő BL-meccsre felkészültebben, sokkal szorosabb, jobb védelmet és szervezettebb támadást pályára küldeni.”

A Telekom Veszprém a csoportkör felénél hat győzelemmel – köztük a Barcelona otthonában aratott történelmi sikerrel – és egy vereséggel vezeti BL-csoportját. Az első kört értékelve Gulyás Péter negatív meglepetésnek nevezte a dán GOG elleni vereséget, de összességében elégedett az eddigi teljesítménnyel. „A Gudme elleni mérkőzésen a védelmünk nagyon maga alatt teljesített és az addig nem megszokott szituációkat sajnos gólra váltotta az ellenfél, majd a hátrányban történt idegeskedés miatt már támadásban is elmentek a labdák, de összességében azt lehet mondani, hogy nagyon jó félidőn vagyunk túl a Bajnokok Ligájában. A csoport élén állunk, és ez a legfontosabb” – nyilatkozta a veszprémiek másodedzője a Kossuth Rádiónak.

Borítókép: Andreas Nilsson, Kentin Mahé és Mikita Vailupau ünnepel a Veszprém–Plock BL-meccs után (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

További tartalmak