Musorujsag
Élő Eredmények

„Erről nem mondhatok semmit” – magyarul tanul, de a jövőjéről nem akart beszélni az FTC dán edzője, Allan Heine

„Erről nem mondhatok semmit” – magyarul tanul, de a jövőjéről nem akart beszélni az FTC dán edzője, Allan Heine

m4sport.hu
Az Ikast elleni győzelmet fordulópontnak, a Győr elleni múlt heti sikert az egyik legjobbnak nevezte Allan Heine, a Ferencváros női kézilabdacsapatának megbízott vezetőedzője, akivel Martin Albertsen távozása óta kilenc meccséből nyolcat megnyert az FTC-Rail Cargo Hungaria. A november 29-én rajtoló világbajnokság miatt a női klubkézilabda most pihenőre vonul, így jó alkalom volt értékelni az elmúlt heteket és a Ferencváros látványos formajavulását a dán szakemberrel.

„Kis lépésekkel haladunk előre, hétről hétre jobbak vagyunk, de az ETO elleni siker egy igazán nagy lépés volt” – mondta az M4 Sport kézilabda magazinjában hétfő este, reagálva a címvédő Győr elleni magabiztos győzelemre, kiemelve csapata szilárd védekezését, kiemelkedő kapusteljesítményét és hatékony ellentámadásait.

Kapcsolódó tartalom

„Már egy-két héttel a rangadó előtt éreztem, hogy valami nagy eredmény közeleg, a lányok nagyon fókuszáltak voltak és hittek a győzelemben, láttam a tekintetükben. Egyben volt a csapat, bennünk volt egy kiugró teljesítmény” – árulta el a meccs előtti érzéseiről.

„Ami a szurkolókat illeti, egészen rendkívüli módon támogatnak minket az első perctől. Ők voltak csapatunk legértékesebb játékosa.”

Kapcsolódó tartalom

Az M4 Sport stúdiójában szakértőként helyet foglaló Danyi Gábor a beszélgetés közben megkérdezte Allan Heinét, mikor számíthatunk tőle magyar nyelven adott sajtótájékoztatóra. Erre így felelt:

„Amikor Franciaországban voltam edző, megígértem, hogy három hónap után franciául tartok sajtótájékoztatót. Megpróbálom most is, de Magyarországon lehet, hogy ennél picit több időre lesz szükségem, de meglesz” – jegyezte mg széles mosollyal.

A szurkolók és a csapat nem, de akkor mi változott Martin Albertsen távozása óta? Kapta meg a kérdést.

„Én mindig előre nézek, ez számomra az egyik legfontosabb, ezt elmondtam a lányoknak is, amikor elkezdtünk dolgozni.”

„Mint edző, az a dolgom, hogy energiát adjak a csapatomnak. Kiváló kézilabdázókról van szó, nekem erőt és hitet kell adnom nekik, hogy képesek elérni a céljainkat. Továbbá törekszünk, hogy a fizikai teljesítőképességünk a lehető legmagasabb szinten legyen. Amikor nyered a meccseket, sokkal könnyebb viselni a sorozatterhelés kihívásait.”

Kapcsolódó tartalom

„Erről nem mondhatok semmit” – válaszolta arra a kérdésre, ő marad-e a Ferencváros vezetőedzője.

„Az én dolgozom az, hogy felkészítsem a csapatot a karácsony utáni meccsekre, erre fókuszálok. Ha bármi említésre érdemes történik, azt a klub kommunikálni fogja” – tette hozzá.

Borítókép: MTI/PAP/Maciej Kulczynski

További tartalmak