Musorujsag
Élő Eredmények

„A továbbjutás nem reális célkitűzés” – nagyon nehéz csoportba került a Vác a női kézilabda Európa-ligában

„A továbbjutás nem reális célkitűzés” – nagyon nehéz csoportba került a Vác a női kézilabda Európa-ligában

m4sport.hu
A Praktiker-Vác két északi és egy horvát csapat ellen mérkőzhet meg az Európa-liga csoportkörében. Herbert Gábor vezetőedző azt kívánta, ne kapjanak skandináv csapatot.

Kapcsolódó tartalom

„Nem mondhatjuk rá, hogy egy álomsorsolás” – vélekedett a sorsolásról az M1 megkeresésére Herbert Gábor, a Vác vezetőedzője. „Nehéz csoport, és a klub érekeit nézve, azt kell mondanom, drága csoportnak is tűnik. A soroslás előtt annyi kívánságom volt, hogy ne kapjunk skandináv csapatot. Sikerült kettőt is. Alapvetően nem örülök neki, de ez egy jó tapasztalat lesz számunkra.”

A Vácra nagyon nehéz mérkőzések várnak a csoportkörben a tavalyi döntős Nyköbing ellen, de a másik két csapat is magasan jegyzett játékosokkal tűzdelt: a Storhamar csapatánál négy norvég, míg a Podravka csapatánál 12 horvát válogatott játékos szerepel.

Herbert Gáborék célja, hogy pontokat szerezzenek a csoportban: „azt hiszem, a továbbjutás nem reális célkitűzés”.

„A reális az, hogy szerezzünk pontosak, ahogy az elmúlt években is. Legyen legalább egy győzelmünk és a fiatal játékosaink rutint és tapasztalatot szerezzenek” – mondta a vezetőedző.

A vezetőedző elmondta, mindhárom ellenfél olyan kézilabda-kultúrából érkezik, ami nagyon magas szintet képvisel Európában.

A csoportbeosztás:
A csoport:
Praktiker-Vác, Nyköbing Falster HB (dán), Storhamar HB Elite (norvég), RK Podravka Koprivnica (horvát)
B csoport:
Thüringer HC (német), HC Dunarea Braila (román), RK Lokomotiva Zagreb (horvát), Chambray Touraine HB (francia)
C csoport:
CS Gloria Bistrita-Nasaud (román), Neptunes de Nantes (francia), MKS FunFloor Lublin (lengyel), HSG Bensheim/Auerbach (német)
D csoport:
Motherson Mosonmagyarovári KC, Costa del Sol Málaga (spanyol), CSM Targu Jiu (román), Sola HK (norvég)

A csoportkör meccseit január 6. és február 18. között rendezik, a négy csoport első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

Borítókép: vacinkse.hu/

További tartalmak