Musorujsag
Élő Eredmények

Gyurka János: Az első hely irreális lenne, de a korábban kitűzött céljaink nem változtak

Gyurka János: Az első hely irreális lenne, de a korábban kitűzött céljaink nem változtak

MTI
Gyurka János vezetőedző szerint kiegyensúlyozottabbá vált a női kézilabda NB I tabellájának élén álló Motherson Mosonmagyaróvár játéka.

Az óváriak tíz győzelemmel és egy vereséggel zárták az őszi szezont, szeptember elején például 33-30-ra nyertek házigazdaként a címvédő Győr ellen.

„Jól teljesítettek a lányok, jól küzdöttek. Fejlődtek, és kiegyensúlyozottabb játékot mutattunk, mint ami az előző években jellemzett minket” – mondta a szakvezető hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Mivel a bajnokság a szerdán kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünetel, a játékosok egy hét pihenőt kaptak, de közben egyéni program szerint edzeniük kellett.

„Szükség volt a pihenőre, hiszen mostantól nehezebb menetelés előtt állunk, és nem fogunk tudni teljes értékű munkát végezni” – közölte Gyurka.

Hozzátette, a következő hetekben az egyéni technikát és a dinamikát fejlesztik majd, december végétől pedig a regeneráció, az energia-visszanyerés és a prevenció kerül előtérbe, hiszen a bajnokságon és a Magyar Kupán kívül az Európa-liga csoportkörében is érdekeltek lesznek.

„Az első hely irreális lenne, de a korábban kitűzött céljaink nem változtak” – jegyezte meg az NB I-es listavezető pozíciójuk kapcsán.

A nyári szünetben érkezett balszélső, Schatzl Natalie elmondta, számára a Győr legyőzése volt az ősz csúcspontja, annál is inkább, mert pályafutása során most nyert először nővére, az Audi ETO KC-ban szereplő Schatzl Nadine ellen.

„Nagyon örülök, hogy ennyire jól kezdtük a szezont, de a nagyja még hátra van, sőt az Európa-liga még csak most jön, szóval bőven van feladatunk” – magyarázta.

Schatzl szerint nehéz volt fenntartani a ritmust és a színvonalat, mert a játékosok többsége még nagyon fiatal, és ha kap egy ilyen impulzust, egy ilyen élményt – mint például a Győr legyőzése -, azt tudni kell a helyén kezelni, de Gyurka János erre nagyon figyel.

Mint elárulta, a világbajnokság ideje alatt csiszolják azokat a dolgokat, amik még nem tökéletesek. Ilyenkor mindenre van idő, a figurákat, a védekezést és a gyorsaságot is fejlesztik.

A Mosonmagyaróvár december 20-án játssza következő mérkőzését, amikor a NEKA-t fogadja a Magyar Kupa negyedik fordulójában, amelynek tétje a negyeddöntőbe jutás.

Borítókép: Gyurka János (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak