Musorujsag
Élő Eredmények

Klujber Katrin: Tudjuk miről szól ez a vb, így nagyon várjuk már a rajtot

Klujber Katrin: Tudjuk miről szól ez a vb, így nagyon várjuk már a rajtot

m4sport.hu/MTI
Jó hangulatban várja a magyar válogatott az első, csütörtöki helsingborgi csoportmérkőzését az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon.

Klujber Katrin rögtön a legfontosabbal kezdte: jól érzi magát, kipihent, és tele van energiával, így Paraguay ellen már ott lehet a magyar csapattal a vb-nyitányon, melyen egy jó hangulatú, mosolygós meccsre számít.

„Tudjuk miről szól ez a vb, így nagyon várjuk már a rajtot. Nyilván egyik csapatot sem nézzük le, így ugyanúgy készülünk Paraguay ellen is, mint minden mérkőzésre, ráadásul az első meccs mindig furcsa, most leszünk először a pályán, nagyon jó lesz” – mondta bizakodva a Fradi játékosa.

Schatzl Nadine Svédországban játszotta első nagy tornáját a felnőttek között, a 2016-os Eb-szereplés kapcsán így jó emlékei vannak Svédországgal kapcsolatban, hiába nem sikerült a válogatottnak túl jól a torna.

„Már mindenki nagyon várja, hogy elkezdődjön, mindenki izgatott már, és nagyon remélem, hogy egy győzelemmel tudjuk megkezdeni a világbajnokságot” – mondta Schatzl, aki viccelődve külső tényezőkről is beszélt, ám reméli, már semmi további gond nem jön a válogatottnál, és azt is megjegyezte, fejben azért már készülnek a csoport további összecsapásaira is.

A válogatottnak az elmúlt napokban az utazással gyűlt meg a baja, erről Golovin Vlagyimir is megemlékezett, bár a vezetőedző bízik benne, hogy most már nem történik velük több szerencsétlenség.

Hollandiában több játékos is megfázott, ám a szakember elmondta, mostanra már mindenki meggyógyult és sérülés sincs, így teljes csapattal kezdhetjük a vb-t.

„Saját játékunkat kell játszanunk, de nem lesz egyszerű, ők más kézilabdát játszanak mint mi itt Európában” – fogalmazott Golovin, aki szerint az ellenfél összes hibáját kihasználva nem kerülhet bajba a csapat a nyitómeccsén.

Végezetül Juhász Gréta nyilatkozott, aki elmondta, jól esett a lelkének, hogy Hollandia ellen ilyen jól tudott teljesíteni, és azon lesz, hogy ezt a lendületet tovább tudja vinni a vb-re is, ami az első nagy versenye lesz a nemzeti csapatban.

Borítókép: Klujber Katrin (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak