Musorujsag
Élő Eredmények

Papp Nikolett: A félidőben azt beszéltük, hogy nyugodjunk le és egy picit élvezzük is a játékot

Papp Nikolett: A félidőben azt beszéltük, hogy nyugodjunk le és egy picit élvezzük is a játékot

m4sport.hu
Kapkodós kezdés rendezte sorait a női kézilabda-válogatott a Paraguay elleni vb-nyitányon, amelyet követően Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány mellett Papp Nikolett, valamint a két tornaújonc, Juhász Gréta és Simon Petra, továbbá az ijesztő sérülést szenvedő Szöllősi-Schatzl Nadine értékelt az M4 Sportnak.

„Az elején egy kicsit kapkodtunk. Túl jól akartuk a lövéseket, a passzokat, ott elkezdtünk kapkodni, de a félidőben megbeszéltük, hogy jó, nyugodjunk le és egy picit élvezzük is a játékot – nyilatkozott a három gólig jutó Papp Nikolett. – Nagyon ráfeszültünk, hogy mindent jól csináljunk, ebből volt a sok labdaeladás és a kapufák, amiket az elején lőttünk. Ezt a félidőben megbeszéltük, illetve azt is, hogy 15 kapott gólnál nem szeretnénk többet. Ez is sikerült, úgyhogy nagyon örülünk.”

A román SCM Gloria Buzau csapatát erősítő jobbátlövő hozzátette, próbáltak figyelni arra, hogy vigyázzanak magukra a technikailag kevésbé képzett paraguayiakkal szemben. „De ez nem mindig sikerült” – utalt Szöllősi-Schatzl Nadine és Márton Gréta esetére.

Kapcsolódó tartalom

„A védekezésben koncentráltak voltunk, lezártuk a területeket, ez lábmunkával jár, ami a következő mérkőzéseken is nagyon fontos lesz. A második félidőben le tudtuk zárni ezt a találkozót” – értékelt Golovin Vlagyimir.

A szövetségi kapitány elmondta, a mérkőzésen ijesztő sérülést szenvedő Schatzl Nadine, illetve Márton Gréta sem sérült meg súlyosan, mindketten bevethetőek lesznek a folytatásban.

Juhász Gréta és Simon Petra személyében két tornaújoncot avatott csütörtökön a válogatott, előbbi öt lövésből négyet értékesített, utóbbinak 3/3 állt a lőlapján, ennél azonban jobban örültek annak, hogy fölényes győzelemmel debütáltak.

„Ez még nagyon álomszerű nekünk, hogy itt vagyunk egy felnőtt világbajnokságon. Próbáljuk élvezni, és minél többet hozzátenni a csapat játékához” – így Simon, aki szerint kicsit álmoskásan kezdtek, de elégedett az összképpel.

„Elég kellemetlen csapatnak mondanám. Nehéz rájuk felkészülni, hiszen teljesen más stílusban játszanak” – tette hozzá Juhász.

„Minden rendben, köszönöm! Hát, nem volt egy kellemes érzés. Nem tudom, hogy nézhetett ki kívülről, de hál’istennek nem történt komolyabb baj” – nyugtatott meg mindenkit Szöllősi-Schatzl Nadine, akivel szemben az első félidőben szabálytalankodtak piros lapot érően.

A balszélső szerint elfogadható a kicsit álmoskás kezdés, hiszen „nem minden nap találkoznak ilyen stílusú csapattal”.

A válogatott szombaton 20.30-tól Kamerun ellen folytatja szereplését, hétfőn 20.30-tól pedig a csoportkört ugyancsak magabiztos sikerrel kezdő Montenegróval találkozik.

Borítókép: Helsingborg, 2023. november 30. Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában játszott Magyarország - Paraguay mérkőzésen a svédországi Helsingborgban 2023. november 30-án. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak