Musorujsag
Élő Eredmények

A szövetségi kapitányban maradt hiányérzet, a szülinapos Albek Anna hidegrázós élményről mesélt

A szövetségi kapitányban maradt hiányérzet, a szülinapos Albek Anna hidegrázós élményről mesélt

m4sport.hu
A magyar női kézilabda–válogatott 39-20-ra legyőzte Kamerunt a világbajnokság csoportkörének második fordulójában, így második kötelező győzelmét is gond (és sérülés) nélkül hozta, így készülhet a hétfői, Montenegró elleni összecsapásra. Az afrikai csapat 19 gólos legyőzése után a főszereplők értékeltek az M4 Sportnak.

„A győzelemmel elégedett vagyok, de a játékkal kapcsolatban maradt bennem hiányérzet” – értékelt a szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir.

„Voltak jó szakaszaink, de kevesebb, mint két napja. Nagyon-nagyon akartuk, és gyorsabban futottunk, mint a labda, emiatt volt több technikai hiba.”

A magyar válogatott hétfőn Montenegró ellen zárja a csoportkört.

Kapcsolódó tartalom

„Tudjuk, hogy fontos a következő mérkőzés, sokat készültünk rá, de ugyanolyan meccs, mint a többi” – zárta szavait a szövetségi kapitány.

A születésnapos Albek Anna azt mondta, kiskora óta ilyen szülinapról álmodott, és hidegrázós élmény volt számára, amikor a szurkolók felköszöntötték.

„Kiskoromban minden válogatott mérkőzést ajándéknak tekintettem, most hihetetlen érzés volt pályán lenni” – mondta széles mosollyal. Elárulta, csapattársai már napközben felköszöntötték.

A Kamerun elleni győzelmet érdekesnek nevezte, felkészültek rá, hogy más stílusban játszanak.

„Magunkra és rájuk is figyelni kellett, de azt hiszem, jól megoldottuk a feladatot.”

A 7 góljával és 8 gólpasszával a meccs legjobbjának választott Klujber Katrin azt mondta, ésszel próbált lőni és ez kifizetődött.

„Néha túlpörögtük a játékot, ezek pedig hibákat szültek, de olykor szépen is kézilabdáztunk, idővel a védekezésünk is keményebb lett. A lőtt gól számának örülök, a kapottnak kevésbé, nem ezt beszéltük meg, picit csalódottak voltunk” – mondta önkritikusan.

Hozzátette: a meccs előtt abban maradtak, hogy 15 gól fölé nem engedik Kamerunt, 20 lett a vége – ezért lehetett elégedetlen Klujber.

A meccset 12 védéssel, 40%-os lövési hatékonysággal záró Szemerey Zsófi azért is volt nehéz készülni az első két csoportmérkőzésre, mert teljes más lövéseket kapnak, mint egy átlagos mérkőzésen.

„Nagyon várjuk már a Montenegró elleni mérkőzést, az első kettőt gyakorlásként fogtuk fel, a harmadik egy pikáns mérkőzés lesz, teljesen más hangulatban.”

A válogatottban ezen a mérkőzésen Bukovszky Annát első védése nyugtatta meg, és már felkészült az ilyenkor szokásos sütisütésre.

„Amint az öltözőbe érek, hívom is a szüleimet” – mondta a Vác 21 éves kapusa.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak