Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb ellenfél kilétére derült fény a magyarok vb-középdöntős csoportjában

Újabb ellenfél kilétére derült fény a magyarok vb-középdöntős csoportjában

MTI
Szenegál ott lesz a magyar női kézilabda-válogatott középdöntős csoportjában a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, miután a csoportkör utolsó fordulójában, kedden 22-15-re nyert Kína ellen.

A csoportkör utolsó játéknapján az A csoportban még kiadó volt az egyik továbbjutást érő hely, ezért a horvátokkal döntetlent játszó, a házigazda svédekkel ötven percig lépést tartó afrikai alakulat számított esélyesnek az első két találkozóját simán elveszítő ázsiaiakkal szemben.

Ennek ellenére a gólszegény első játékrész döntetlennel zárult és a második félidő is sokáig kiegyensúlyozott volt, a záró tíz percnek kétgólos szenegáli előnnyel vágtak a felek (17-15).

Innen azonban már nem volt kérdés, hogy a győzelmét sajátos tánccal megünneplő Szenegál lesz ott a középdöntőben, ahová egy pontot visz magával.

Kapcsolódó tartalom

Amennyiben az esti svéd-horvát találkozó eredménye nyomán a szenegáli együttes harmadikként zárja csoportját – hogy ne így történjen, ahhoz a horvátoknak valószínűtlenül súlyos vereséget kellene szenvedniük -, úgy a magyar válogatottal játszik csütörtökön.

A herningi E csoportban a szerbek Chile legyőzésével harcolták ki középdöntős helyüket, a Debrecen balátlövője, Jovana Jovovic három góllal járult hozzá a 30-16-os sikerhez.

Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló:
A csoport (Göteborg):

Szenegál-Kína 22-15 (9-9)

később:
Svédország-Horvátország 20.30

E csoport (Herning):
Szerbia-Chile 30-16 (10-6)

később:
Dánia-Románia 20.30

Borítókép: EPA/ADAM IHSE

További tartalmak