Musorujsag
Élő Eredmények

Egy fazekasnyival jobb volt a Plock: a Veszprém hét góllal kikapott Lengyelországban a BL-ben

Egy fazekasnyival jobb volt a Plock: a Veszprém hét góllal kikapott Lengyelországban a BL-ben

m4sport.hu
A gyenge napot kifogó Telekom Veszprém 37-30-ra kikapott a hét gólt szerző Fazekas Gergőt foglalkoztató lengyel Orlen Wisla Plock otthonában csütörtökön a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában.

Eredmény, csoportkör, 10. forduló, B csoport:
Orlen Wisla Plock (lengyel)-Telekom Veszprém 37-30 (18-11)
lövések/gólok: 50/37, illetve 44/30
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 4/3
kiállítások: 8, illetve 8 perc

A vendégek keretéből Jehia el-Dera és Mikita Vajlupov hiányzott.

Az első két gólt a 2/7-es győzelmi mutatóval álló hazaiak szerezték a 7/2-es riválissal szemben, majd 4-2-ről egyenlíteni tudott a magyar együttes. Azonban 5-5-öt követően szinte lebénult a vendégek játéka elöl, hátul és a kapuban. A Plock sorozatban ötször talált be, ám az első veszprémi időkérés sem segített. A különbség tovább nőtt, jött Momir Ilic vezetőedző következő időkérése is, miközben a 20 éves Fazekas Gergő – akinek édesapja, Fazekas Nándor legendás veszprémi kapus volt, ő maga pedig éppen a Veszprémtől érkezett kölcsönbe a lengyel gárdához – a túloldalon remekelt, a szünetig mind a hat lövését gólra váltotta.

A fordulást követően feljavult a Veszprém támadójátéka, azonban négy gólnál így sem sikerült közelebb férkőzni a riválishoz. Negyedórával a vége előtt, 27-22-nél a harmadik, utolsó időkérését is kihasználta Ilic. A házigazda lendülete így sem tört meg, sőt, visszaállította megnyugtató előnyét, így a hajrában már igazi közönségszórakoztató találatokat is lőtt. Ezen a napon a lengyelek nagy kedvvel, extázisban játszva remekeltek, és visszaverték a Veszprém valamennyi feltámadási kísérletét.

A hazaiaknál Tin Lucin nyolc, Fazekas minden lövését értékesítve hét gólt lőtt, a Veszprémben pedig Hugo Descat nyolcszor talált be. Marcel Jastrzebski nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez. A vendégek kapujában Rodrigo Corrales 25 százalékos hatékonysággal (24 lövés/6 védés) zárt.

A két csapat 12. egymás elleni BL-meccsén a Veszprém másodszor kapott ki két döntetlent és nyolc sikert követően.

A januári, németországi Európa-bajnokság miatt szünet következik a BL-ben, a hét sikerrel és három vereséggel álló bakonyiak február 15-én a portugál FC Porto otthonában folytatják szereplésüket.

A Szeged csoportjában a Paris Saint-Germain 32-30-ra diadalmaskodott a dán Aalborg HB otthonában. A franciák magyar válogatott jobbátlövője, Máthé Dominik egyszer volt eredményes.

Borítókép: EPA/Szymon Labinski

További tartalmak