Musorujsag
Élő Eredmények

Schatzl Nadine: Nekünk ez a paradicsom | Bíró Blanka: Csak így tudunk eredményesek lenni

Schatzl Nadine: Nekünk ez a paradicsom | Bíró Blanka: Csak így tudunk eredményesek lenni

m4sport.hu
A magyar női kézilabda-válogatott Szenegál 30–20-as legyőzésével kezdte a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjét. A lefújás után a főszereplők értékeltek az M4 Sportnak.

Kapcsolódó tartalom

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a lefújás után nem tudott információt adni Szemerey Zsófi sérüléséről, csak bízni abban, hogy nem súlyos a második számú kapus ijesztő sérülése.

Kapcsolódó tartalom

„Amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítani. Az első félidő végét picit elkapkodtuk. A győzelemnek örülök, Zsófi sérülését nagyon sajnálom” – nyilatkozta.

„Láttuk őket a meccs előtt, nem ijedtünk meg, biztos vagyok benne, hogy a lányok megoldják” – utalt a második félidő elejére, amikor 5 gólra zárkózott Szenegál.

Szöllősi-Schatzl Nadine kiemelte, a Montenegró elleni vereség után a mentális dolgokra fektették a hangsúlyt, hogy pozitív energiához jussanak.

„Bízom benne, hogy a következő két mérkőzésre is tovább tudjuk vinni ezt a lendületet” – mondta.

Hozzátette a mérkőzésről: „nekünk ez a paradicsom” – utalva arra, hogy a szélsők 12 gólt szereztek, Szöllősi-Schatzl egymaga ötöt.

Szintén öt találattal zárta az összecsapást győri klubtársa, Győri-Lukács Viktória, aki amiatt boldog volt, hogy sok helyzet adódott előtte, de azt reméli, a következő mérkőzésen jobb százalékban használja majd ki a helyzeteit – kilenc lövése volt.

Elmondta, gyorsan elfelejtették a hétfői vereséget: „profi sportolók vagyunk, nem rágódhatunk a mérkőzéseken, van még feladat előttünk”.

„Nem szabad hibáznunk és nem is akarunk többet hibázni. Remélem, ebből a mérkőzésből tudunk építkezni. A védekezésünk nagyon összeállt, remélem, ezt tovább tudjuk vinni a folytatásra.”

Böde-Bíró Blanka azt emelte ki, hogy a kezdősor nagyon feszes volt védekezésben és ezért rendkívül stabilak voltak védekezésben.

„Csak így tudunk eredményesek lenni, ha hátul fegyelmezettek vagyunk, és elől nyugodtan tudunk kézilabdázni.”

„Egy nagyon jó svéd válogatott vár most ránk, remélem, a szívünk visz előre minket és olyan, hogy fáradtság, nem lesz” – tekintett előre.

Kapustársa, Szemerey Zsófi sérüléséről ő sem tudott elárulni részleteket: „úton van a kórházba vizsgálatokra” – mondta.

A védőspecialista beálló, Bordás Réka szerint fontos volt, hogy ne kövessék el azokat a hibákat, amiket Montenegró ellen.

„Tudtuk, hogy menni kell tovább, a múlt az a múlt, csak előre nézünk. Örültem, hogy végre van gólom is” – nyilatkozta a Ferencváros játékosa.

Borítókép: Szöllősi-Schatzl Nadine (fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak