Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: kapaszkodott Montenegró, végül egyenlítenie sem sikerült – a horvátok nyerték a balkáni rangadót

Videó: kapaszkodott Montenegró, végül egyenlítenie sem sikerült – a horvátok nyerték a balkáni rangadót

MTI
A horvát válogatott 26-25-re legyőzte a montenegrói csapatot a magyar érdekeltségű csoportban a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, Göteborgban.

A horvátok egy pontot hoztak a középdöntőbe, miután a csoportkörben meglepetésre csupán döntetlent játszottak Szenegállal, majd kikaptak a társházigazda svédektől. A montenegrói együttes négy ponttal kezdte a középdöntőt, mivel a csoportkör utolsó fordulójában 24-18-ra legyőzte a magyar válogatottat, ezt megelőzően Kamerunt a papírformának megfelelően könnyedén múlta felül.

A horvát és a montenegrói együttes múlt hétfőn, közvetlenül a vb rajtja előtt játszott felkészülési találkozót egymással, akkor is 26-25-ös horvát siker született.

Ezúttal háromperces gólcsend után a horvátok alakítottak ki korai előnyt (4-1), a montenegróiak azonban visszazárkóztak. Az első játékrész derekán a csoportkörben 55 százalékos teljesítménnyel védő, a magyar válogatott ellen is remeklő Marta Batinovic térde egy rossz kitámasztásnál megsérült, ölben kellett levinni a pályáról a montenegrói hálóőrt. Ezután még egyszer háromgólos előnyre tettek szert a horvátok, Montenegró a szünetre újra egyenlíteni tudott.

Tíz perc telt el a pihenő után, amikor 18-14-es horvát vezetést mutatott a Scandinavium hatalmas kijelzője, és bár Bojana Popovic, a montenegrói szövetségi kapitány időt kért, együttese csak lassan tudott felzárkózni. A záró öt percnek 24-23-ról vágtak neki a felek, a kiélezett hajrában pedig a különbség megmaradt: a horvátok ugyanúgy 26-25-re nyertek, mint tíz nappal korábban.

A találkozót követő sajtótájékoztatón Popovic megerősítette: Batinovic térdsérülése komoly, és bár pontos információja nem volt a kórházba szállított kapus állapotáról, várhatóan véget ért számára a világbajnokság. Mivel a montenegróiak két hálóőrrel utaztak Svédországba, így a bő keretből kell majd új kapust behívnia, erre sérülés esetén lehetőséget ad a szabályzat.

A magyar válogatott 18 órától Szenegál ellen lép pályára, a találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.

A szerb együttes 22-21-re kikapott Lengyelország legjobbjaitól. A Békéscsaba jobbátlövője, Marija Lanistanin ötször volt eredményes a szerbeknél.

Eredmény, középdöntő, 1. forduló:
I. csoport:

Horvátország-Montenegró 26-25 (13-13)

később:
Szenegál-MAGYARORSZÁG 18.00 M4 Sport

Svédország-Kamerun 20.30

III. csoport (Herning):
Lengyelország-Szerbia 22-21 (10-13)
később:
Németország-Románia 18.00
Dánia-Japán 20.30

Borítókép: EPA/Bjorn Larsson Rosvall

További tartalmak