Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb súlyos sérülés a kézi-vb-n: hordágyon vitték le a pályáról a brazilok játékosát

Újabb súlyos sérülés a kézi-vb-n: hordágyon vitték le a pályáról a brazilok játékosát

m4sport.hu
Újabb játékos sérült meg súlyosan a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon, a péntek délután rendezett Brazília–Argentína középdöntős mérkőzésen kapuralövés után fogott szerencsétlenül talajt Ana Paula Belo, aki hatalmas fájdalmak közepette kapott a térdéhez.

A 34 éves, közel kétszázszoros brazil válogatott beálló már tagja volt a 10 évvel ezelőtt világbajnoki címet nyerő csapatnak is.

A brazil válogatott 33-19-re győzte le az argentinokat a középdöntő 4-es csoportjában, de a hollandoktól és a spanyoloktól elszenvedett vereségük után így sem igazán reménykedhetnek a negyeddöntőben. A Győr jobbátlövője, Bruna Almeida de Paula öt góllal járult hozzá a sikerhez.

A 3-as csoport délutáni mérkőzésén Angola 30-25-re nyert Ausztria ellen. Kovács Patrícia kétszer, a Mosonmagyaróvár balátlövője, Ines Ivancok pedig egyszer vette be Angola kapuját.

Brazília a Pánamerikai Játékok, Angola pedig az Afrika-bajnokság győzteseként már kvalifikált a párizsi olimpiára.

Csütörtökön a montenegróiak kapusa, Marta Batinovic szenvedett súlyos térdsérülést, és majdnem így járt Szemerey Zsófi is, aki Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány pénteki tájékoztatása szerint és az elsődleges vizsgálatok alapján sem porc-, sem szalagsérülést nem szenvedett.

Kapcsolódó tartalom

Eredmények, középdöntő, 2. forduló:
II. csoport (Trondheim):
Angola-Ausztria 30-25 (16-14)
később:
Koreai Köztársaság-Franciaország 18.00
Szlovénia-Norvégia 20.30

IV. csoport (Frederikshavn):
Brazília-Argentína 33-19 (16-7)
később:
Csehország-Spanyolország 18.00
Ukrajna-Hollandia 20.30

Kapcsolódó tartalom

További tartalmak