Musorujsag
Élő Eredmények

Bíró Blanka: A horvátok elleni egy élet-halál mérkőzés lesz számunkra

Bíró Blanka: A horvátok elleni egy élet-halál mérkőzés lesz számunkra

m4sport.hu
A magyar női kézilabda-válogatott 26–22-es vereséget szenvedett a társházigazda Svédország ellen a világbajnokság középdöntőjében, ezzel pedig eldőlt, hogy biztosan nem juthat be a torna negyeddöntőjébe, ami az előzetesen kitűzött cél volt. A mérkőzés után a magyar csapat három játékosa, Vámos Petra, Albek Anna és a csapatkapitány, Böde-Bíró Blanka értékelt az M4 Sportnak.

Vámos Petra szerint a védekezés és a kapusteljesítmény volt a kulcsa, hogy szinte végig uralni tudták az első félidőt, a másodikban viszont ezt a már nem tudták hozni, ez okozta, hogy kicsúszott a magyar csapat kezéből a mérkőzés.

A magyar csapat 10-8-ra vezetett első félidő végén ezt követte egy 10-2-es svéd periódus, és ez el is döntötte a meccset, 18-13-ról már nem hibáztak a társházigazdák.

„Ezen dolgoznunk kell, mert másodszor fordult elő, hogy ott van a kezünkben a vezetés, de nem tudtunk élni a lehetőséggel” – utalt Vámos a Montenegró ellen hasonló körülmények között elvesztett csoportmérkőzésre.

Hozzátette, büszke a csapatra, mert egy másodpercre sem adták fel és kapaszkodtak az utolsó percig.

„Nagyon jó csapat a svéd és fizikálisan is rendben vannak, nekünk is erre a szintre kell fejlődnünk.”

Kapcsolódó tartalom

Albek Anna is hangsúlyozta, próbáltak az utolsó percig küzdeni, mert a gólkülönbség is számíthat a végén. Bár a vb-negyeddöntőt már nem érheti el a válogatott, az olimpiai selejtezőre még lehet esélye. Ehhez az utolsó mérkőzésen mindenképp le kellene győzni Horvátországot.

A második félidő elején mutatott bizonytalanság Albek szerint is hasonlított a Montenegró ellen látott összeomláshoz.

„Talán mindenkiben előjött picit a Montenegró elleni meccs, hogy lehet megint be fog következni, ami ott történt.”

„Tudjuk, hogy van még egy mérkőzésünk a horvátok ellen, abból ki kell hozni a maximumot. Ma még kicsit szomorkodunk, holnaptól már rájuk fogunk koncentrálni.”

„Nehéz megszólalni, mert az első félidő alapján több is lehetett volna ebben a mérkőzésben” – kezdte nyilatkozatát a csapatkapitány, Böde-Bíró Blanka.

„Tudtuk, hogy nekünk mindent fel kellett tenni erre a mérkőzésre, hogy legyenek még céljaink itt a világbajnokságon. Rendkívül csalódott vagyok.”

„Ha tudnánk, mi volt a hiba, akkor biztos nem így csinálnánk. Mi se tudjuk, miért alakult így, próbáltunk a Montenegró elleni meccsből tanulni” – utalt a második félidő első 10 percére.

„Amikor az ember látja az esélyt, akkor meg akarja ragadni, de voltak szituációk – tőlem, elöl és védekezésben is –, amikor rosszkor jött a hiba.”

„Tisztában vagyunk vele, a horvátok elleni meccs az utolsó szalmaszál, ki lehet jelenteni az élet-halál meccs lesz” – jelentette ki.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak