Musorujsag
Élő Eredmények

Fölényes siker Ambros Martínék ellen, a hollandok magukkal viszik a cseheket a nyolcba

Fölényes siker Ambros Martínék ellen, a hollandok magukkal viszik a cseheket a nyolcba

MTI
Csoportmásodikként a cseh válogatott jutott tovább Frederikshavnből a legjobb nyolc közé a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon, mivel vasárnap a középdöntő utolsó fordulójában a hibátlan mérleggel záró hollandok 29-21-re nyertek az Ambros Martín irányította spanyolok ellen.

A csehek, a brazilok és a spanyolok azonos pontszámmal zártak, így minitabella határozott a második hely sorsáról. Az egymás elleni eredmények miatt – Spanyolország-Brazília 27-25, Csehország-Spanyolország 30-22, Brazília-Csehország 30-27 – a csehek végeztek a legjobb gólkülönbséggel.

A jobbszélső Angela Malestein (Ferencváros) öt góllal, a kapus Rinka Duijndam (Győr) két védéssel vette ki a részét a magabiztos holland sikerből.

Magyar szempontból fontos, hogy a hatos harmadik pozícióját a Pánamerikai Játékok győzteseként már ötkarikás kvótával rendelkező brazilok szerezték meg, így amennyiben a dél-amerikai együttes kilencedikként zár, úgy a vb tizedik helyezettje is érdekelt lesz az olimpiai selejtezőtornák valamelyikén.

Kapcsolódó tartalom

Eredmény, középdöntő, 3. forduló:
IV. csoport (Frederikshavn):
Hollandia-Spanyolország 29-21 (13-9)
Brazília-Csehország 30-27 (16-17)
Argentína-Ukrajna 25-20 (13-11)
A csoport végeredménye: 1. Hollandia 10 pont, 2. Csehország 6, 3. Brazília 6, 4. Spanyolország 6, 5. Argentína 2, 6. Ukrajna 0
A hatosok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

II. csoport (Trondheim):
Angola-Koreai Köztársaság 33-31 (20-15)
később:
Szlovénia-Ausztria 18.00
Franciaország-Norvégia 20.30

Borítókép: EPA/HANNIBAL HANSCHKE

További tartalmak