Musorujsag
Élő Eredmények

Hollandia legyőzte Montenegrót és az ötödik helyért játszhat a kézilabda-világbajnokságon

Hollandia legyőzte Montenegrót és az ötödik helyért játszhat a kézilabda-világbajnokságon

mti
Hollandia válogatottja 28-25-re legyőzte Montenegrót, így vasárnap előbbi az ötödik, utóbbi pedig a hetedik helyért léphet pályára a norvég-dán-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon.

A péntek délutáni összecsapást a – csoportkörben a magyarokat is legyőző – balkáni gárda kezdte jobban, s a 12. perc elején már 8-4-re vezetett, de a hollandok a szünetig ledolgozták hátrányukat, sőt, fordítani is tudtak. A második félidő aztán sokáig szorosan alakult, majd a játékrész derekán 18-18-ról a németalföldiek tudtak ellépni egy 3-0-ás sorozattal, innen pedig már nem volt visszaút Montenegrónak.

A hollandoknál a Ferencváros jobbszélsője, Angela Malestein nyolc, a Győr játékosai közül a beálló Yvette Broch három góllal, a kapus Rinka Duijndam hét védéssel vette ki részét a sikerből.

A hollandok az ötödik helyért a németekkel, a montenegróiak a hetedik pozícióért a csehekkel mérkőznek.

Pénteken rendezik a világbajnokság két elődöntőjét is, amelyben mindhárom rendező ország érdekelt, hiszen a dánok a norvégokkal játszanak, Svédország Franciaországgal mérkőzik – az M4 Sport mindkét mérkőzést élőben közvetíti.

Női kézilabda-világbajnokság, december 15., elődöntők:
Dánia-Norvégia (17.30, M4 Sport)
Svédország-Franciaország (21.00, M4 Sport)

Borítókép: EPA/HANNIBAL HANSCHKE

További tartalmak