Musorujsag
Élő Eredmények

A dánok nyakába került a bronzérem a női kézilabda-vb-n

A dánok nyakába került a bronzérem a női kézilabda-vb-n

MTI
A dán válogatott hazai pályán szerezte meg a bronzérmet a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon, mivel a harmadik helyért vívott vasárnapi összecsapáson 28-27-re múlta felül Herningben a társházigazda svédek csapatát.

A középdöntőben a magyar válogatottat legyőző svédek a négy között simán, 37-28-ra kaptak ki a az olimpiai bajnok franciáktól, míg a hosszú időn keresztül remeklő dánok drámai végjáték és hosszabbítás után 29-28-ra maradtak alul a címvédő norvégokkal szemben.

A két éve harmadik dán együttes 5-1-es sorozatával indult a bronzmérkőzés, és bár egy találatra felzárkóztak a svédek, az első játékrészben végig lépéselőnyben voltak a herningi közönség jelentős részének támogatását élvező dánok. A fordulást követően valamelyest visszaesett a színvonal, az izgalmak viszont fokozódtak: a svéd együttes 11 perccel a vége előtt, 23-23-nál utolérte megtorpanó riválisát, majd a vezetést is átvette.

A hajrára mind a két fél elővette a hét a hat elleni támadást repertoárjából, az utolsó percekben pedig újra a dán válogatottnál volt az előny, ezúttal pedig nem engedték ki kezükből. A dánok két év után ismét bronzérmet nyertek, a svédek pedig megismételték eddigi legjobb eredményüket, a 2017-es negyedik helyet.

A Győr játékosai közül a svédeknél a beálló Linn Blohm – holtversenyben a legeredményesebbként – mind a hét lövését gólra váltotta, a dánoknál a balátlövő Line Haugsted egyszer volt eredményes, a kapus Sandra Toft hét lövést hárított.

A tavaszi ötkarikás selejtezőn a magyar és a svéd válogatott ismét megütközik a Japánnal és Kamerunnal kiegészülő kvartettben.

A vb fináléjában a norvégok és a franciák csapnak össze 19 órától, a döntőt az M4 Sport élőben közvetíti.

Eredmények:
a 3. helyért:
Dánia-Svédország 28-27 (18-15)

korábban:
az 5. helyért:
Hollandia-Németország 30-26 (16-7)

a 7. helyért:
Montenegró-Csehország 28-24 (14-10)

Később:
döntő:
Norvégia-Franciaország 19.00

Borítókép: Herning, 2023. december 17. Dán játékosok az olimpiai kvalifikációs nõi kézilabda-világbajnokság bronzérméért játszott Dánia-Svédország mérkõzésen Herningben 2023. december 17-én. MTI/EPA/Ritzau/Claus Fisker

További tartalmak