Musorujsag
Élő Eredmények

„Elértünk egy falat” – hivatásos játékvezetőket alkalmaz a Magyar Kézilabda Szövetség

„Elértünk egy falat” – hivatásos játékvezetőket alkalmaz a Magyar Kézilabda Szövetség

mti
Négy párossal bevezeti a hivatásos játékvezetés rendszerét a Magyar Kézilabda Szövetség.

A szervezet csütörtöki közléséből kiderül: az MKSZ támogatásával a három hivatásos bírópáros mellett egy kettősfél profi modellben dolgozik majd.

„Az új modell résztvevőit több pályázó közül választottuk ki pályázati rendszerben” – mondta Bonifert Ferenc, az MKSZ játékvezetői albizottságának elnöke.

A sportvezető hozzátette, a játékvezetés olyan struktúrában ragadt, amely a mostani tempó mellett nem mindig tudja megfelelően lekövetni a játékot, a helyzet pedig „nem fair a profiként működő csapatokkal szemben”, hiszen folyamatosan a topon kell lenni fizikailag, szabályismeretben és minden más tényezőben.

„Elértünk egy falat, úgy éreztük, tágítani kell a kereteket” – jelentette ki Bonifert, kiemelve: a hivatásos játékvezetők nemcsak magukért lesznek felelősek, hanem mentorként kollégáikat is segíteni fogják.

„Profi csapatok és játékosok mellé profi játékvezetők kellenek, akik nem napi nyolc óra civil munka után, hanem hivatásszerűen látják el a feladatukat. A jó példából nem szégyen tanulni, a labdarúgás pedig bebizonyította, hogy a legmagasabb osztályban a hivatásos játékvezetők alkalmazása a követendő út. Mostantól mi is ezen haladunk tovább” – árulta el a közleményben Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.

A mostantól hivatásos játékvezetőként működő párosokat Bíró Ádám és Kiss Olivér, Altmár Kristóf és Horváth Márton, Bócz László és Wiedemann Viktor, valamint Hargitai Gábor és Markó Gábor alkotják.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak