Musorujsag
Élő Eredmények

Könnyed, 19 gólos győzelemmel indította az évet a Bajnokok Ligájában a Győr

Könnyed, 19 gólos győzelemmel indította az évet a Bajnokok Ligájában a Győr

m4sport.hu
Az elmúlt idényben bronzérmes Győri Audi ETO KC a papírformának megfelelően könnyedén, 39-20-ra nyert szombaton saját közönsége előtt az IK Sävehof ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában.

Legutóbb november közepén, még a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt lépett pályára a Bajnokok Ligájában – az 52. születésnapját egy napja ünneplő – Ulrik Kirkely vezetőedző együttese, amely szerdán a NEKA ellen 43-28-ra megnyert bajnoki mérkőzéssel vette fel a fonalat. A mezőnyben egyedüliként hibátlan kisalföldi gárda vendége az a svéd Sävehof volt, amely pont nélkül utolsó az A csoportban. Ez hazai sikert vetített előre, akárcsak az, hogy a Győr mind a kilenc eddigi egymás elleni találkozót megnyerte.

Az első öt percet 3-0-val tudta le a Győr és a folytatásban is uralta a játékot, szinte futószalagon szerezte a gólokat, miközben kiváló visszarendeződésével nem nagyon adott teret a svédek támadásainak. Így 13 perc elteltével kapuscserére késztette riválisát a magyar bajnok, 9-2 állt ekkor az eredményjelzőn. A szünetig 65 (!) százalékos hatékonysággal védő Silje Solberg hárításaira és stabil védekezésére alapozva a 26. percben már tízgólos volt a házigazda csapat előnye (17-7), a szünetre pedig tizenkettőre nőtt a különbség.

A fordulást követően gyors támadásokkal három találatot lefaragott hátrányából a Sävehof, a győri kapuba érkező Rinka Duijndam ekkortájt nem tudta hozni Solberg hatékonyságát, miképp a védelem sem az első félidei remek visszarendeződést. Ennek eredményeként nagyobb volt a rohanás és kevésbé szép a játék. A második félidő derekáig tartó periódus végén ismét nőni kezdett a győri előny, ezt a vendégek időkérése sem tudta megtörni, az 52. percre pedig valamennyi hazai mezőnyjátékos betalált (32-16). A hajrára csupán az volt a kérdés, lesz-e legalább húsz találat a különbség, ez végül megállt 19-nél.

Veronica Kristiansen hatszor, Kari Brattset ötször, a győri mezben 150. mérkőzését játszó Győri-Lukács Viktória négyszer volt eredményes. Solberg 13, Duijndam 8 védéssel járult hozzá az október végi, svédországi 29-26-os sikernél jóval könnyedebb, 39-20-as diadalhoz.

A Győr egy hét múlva az Odenséhez látogat.

A csoportok első hat helyezettje jut tovább, az első kettő közvetlenül a negyeddöntőbe, a 3-6. helyezettek pedig a rájátszás első körébe. Az utolsó két helyen zárók számára lezárul az európai kupaidény.

A négyes döntőre június 1-jén és 2-án kerül sor a budapesti MVM Dome-ban.

Eredmény,
csoportkör, 9. forduló, A csoport:
Győri Audi ETO KC–IK Sävehof (svéd) 39–20 (19-7)
lövések/gólok: 50/39, illetve 47/20
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 1/0
kiállítások: 2, illetve 2 perc

Borítókép: MTI/Krizsán Csaba

További tartalmak