Musorujsag
Élő Eredmények

Málagán már nem sütött a nap Mosonmagyaróvárra

Málagán már nem sütött a nap Mosonmagyaróvárra

MTI
A Mosonmagyaróvár 29-26-ra alulmaradt a spanyol Málaga otthonában vasárnap a női kézilabda Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában.

Női Európa-liga, csoportkör, 3. forduló, D csoport:
Costa del Sol Málaga (spanyol) – Motherson Mosonmagyaróvári KC 29-26 (16-12)
lövések/gólok: 54/29, illetve 46/26
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 2/2
kiállítások: 8, illetve 8 perc

 

Gyurka János vezetőedző együttese első két találkozóját megnyerte a csoportkörben, és győzelmi reményekkel lépett pályára a meglehetősen szokatlan, sárga-lila színösszeállításban pályára lépő spanyol alakulat vendégeként is.

Az időmérő rendszer korai meghibásodása miatt percekig állt a játék, amely az újraindulást követően sem volt magas színvonalú. Fej fej mellett haladtak a felek, az első félidő hajrájában azonban négy találattal el tudott lépni a Málaga (14-10), labdaszerzésekkel és lerohanásokkal kihasználva a Mosonmagyaróvár belassulását, előnyét pedig meg is őrizte a szünetig.

A fordulást követően néhány gyors akcióval közelebb tudott zárkózni a vendég együttes, 19-18-nál az egyenlítésért támadhatott, ám a helyenként látványos megoldásokat – köztük kínai figurát is – bemutató házigazda 25-20-ra ellépett Mercedes Castellanos védéseire alapozva. A hajrában Hadfi Gréta is hárított fontos helyzetekben, két találatra vissza is zárkózott a Mosonmagyaróvár (27-25), ám az egyenlítésre már nem volt esélye.

A mezőny legeredményesebbjeként Gabriela Clausson Bitolo hét góllal vette ki részét a spanyol sikerből, a vendégektől Tóth Gabriella és Pásztor Noémi egyformán öt találattal zárt.

Gyurka János értékelése a Kossuth Rádióban:

A csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

Borítókép: Motherson Mosonmagyaróvári KC (Fotó: Facebook/Mosonmagyaróvári Kézilabda Club)

További tartalmak