Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Most még örülni sem tudnak a fáradtságtól, de a magyar kézilabdának van jövője

Most még örülni sem tudnak a fáradtságtól, de a magyar kézilabdának van jövője

m4sport.hu
Történelmi győzelmet aratott a magyar férfi kézilabda-válogatott: 23–22-re legyőzte Szlovéniát, így Európa-bajnoki ötödik helyezést ért el, amely fennállása legjobbja. A szenvedős diadalt követően Bartucz László, Bánhidi Bence és Lékai Máté értékelt az M4 Sport helyszíni riporterének, Tóth Bálintnak.

„Aki a pályán volt, de még a lelátón is, szívét-lelkét kiadta, ez volt a győzelem kulcsa. Itt már nem lehet szakmázni, ez a szív diadala volt. Óriási siker, nagyon boldogok vagyunk, de olyan fáradt vagyok, hogy még örülni sem tudok most” – sóhajtott Bartucz László, aki szenzációs teljesítménnyel adott tartást a magyar csapatnak, s több bravúrt mutatott be a hajrában.

„Ezt az ötödik helyet bárki aláírta volna az Európa-bajnokság előtt, hittünk a sikerben, hittünk magunkban. Ezt bizonyítottuk, nagyon kicsin múlt az elődöntő, de ez az eredmény nagy siker a magyar kézilabdának, látható, hogy van jövője a sportágnak itthon” – nem spórolt a nagy szavakkal Bánhidi Bence, aki szerint az olimpiai selejtezőtorna élet-halál harc lesz, mert hatalmas álmuk lenne az ötkarikás szereplés.

„Óriási küzdelem volt, nyolcadik meccs, mindkét csapat az utolsó energiatartalékait használta fel. Talán mi jobban akartunk, nem játszottunk jól, kihagytunk egy csomó hetest, de megmutattuk, mire vagyunk képesek. Nagyon nagy küzdők vagyunk, mindent megteszünk az eredményért. Voltam már olimpiai negyedik, vb-ötödik, de nagyon magasan van ez az eredmény a pályafutásomban, büszke vagyok rá, hogy ennek a csapatnak a kapitánya lehetek” – fogalmazott Lékai Máté, aki reménykedik, hogy sérülésmentesen jönnek vissza a társak az olimpiai selejtezőre.

Összefoglaló:

Eredmény, férfi kézilabda-Eb, 5. helyért:
Magyarország–Szlovénia 23–22 (12–13)
Köln, v.: R. Schulze, T. Tönnies (németek)
lövések/gólok: 40/23, illetve 36/22
gólok hétméteresből: 8/3, illetve 2/2
kiállítások: 10, illetve 4 perc
védéshatékonyság: 32%, illetve 32%

Magyarország: Bartucz – Bóka 4, Szita, Bánhidi 5, Sipos, Ilic 3, Lékai 5, cserék: Imre 2, Ancsin, Ligetvári, Fazekas 2, Bodó 1, Rosta 1, Andó

Chema Rodríguez értékelése:

Borítókép: Köln, 2024. január 26. A gyõztes magyar csapat tagjai ünnepelnek a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság ötödik helyéért játszott Magyarország - Szlovénia mérkõzés után a kölni Lanxess Arénában 2024. január 26-án. A magyar válogatott 23-22-re gyõzött. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak