Musorujsag
Élő Eredmények

Elutasították a svédek óvását, marad a francia–dán döntő a kézi-Eb-n

Elutasították a svédek óvását, marad a francia–dán döntő a kézi-Eb-n

m4sport.hu
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) fegyelmi bizottsága elutasította a svédek óvását, amelyet a franciák elleni Eb-elődöntő rendes játékidejének utolsó gólja miatt nyújtottak be.

Az olimpiai bajnok francia válogatott pénteken hosszabbítás után 34–30-ra legyőzte a címvédő Svédországot a férfi kézilabda Európa-bajnokság első elődöntőjében. A hosszabbításig azonban egy időntúli francia szabaddobás után jutottak el a csapatok, Elohim Prandi káprázatos gólt lőtt, a svédek azonban óvást nyújtottak be, vitatják annak szabályosságát. A svédek azt nehezményezik, hogy Prandi támaszkodó lába elemelkedik a talajtól, ami a szabályok értelmében nem szabályos, a játékvezetők pedig nem nézték vissza az esetet.

Az EHF honlapján közzétett határozat szerint a fegyelmi bizottság megállapította, hogy mivel a videobíró alkalmazása a játékvezetők belátására van bízva, annak használata nem kötelező, kizárólag a játékvezetők és a mérkőzés delegáltjainak döntése, hogy használják-e, annak mellőzése nem képezheti óvás alapját, ezért elutasítják a svédek beadványát. A fegyelmi bizottság határozata nem jogerős, szombat este 20 óráig lehet ellene fellebbezni.

A másik elődöntőben a világbajnok dán válogatott három góllal nyert a házigazda németek ellen, így vasárnap 15 órától német–svéd bronzmeccset, 17.45-től pedig francia–dán döntőt rendeznek az Európa-bajnokságon. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét mérkőzést élőben közvetíti.

Borítókép: Elohim Prandi (Fotó: EPA/Christopher Neundorf)

További tartalmak