Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hivatalossá vált a kézilabda olimpiai-selejtezők pontos programja

Hivatalossá vált a kézilabda olimpiai-selejtezők pontos programja

m4sport.hu
A férfi és a női válogatott is a "sorsdöntőnek" számító találkozóval zárja a selejtező-sorozatot.

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség hivatalos honlapján tette közzé, hogy elkészültek a férfiaknál és a nőknél is a tavaszi olimpiai selejtezők végleges programja. A magyar válogatott mindkét nemnél érdekelt, amíg a férfiak Tatabányán, a nők Debrecenben harcolhatják ki a párizsi repülőjegyet.

Az M4 Sport és az m4sport.hu a magyar válogatottak valamennyi selejtezős mérkőzését élőben közvetíti. 

A férfi olimpiai kvalifikációs tornáknak a spanyol Granollers, a németországi Hannover és Tatabánya ad otthont, míg a nőknél Debrecen mellett a spanyol Torrevieja és a németországi Neu-Ulm lesz házigazda.

A magyar csapatokat soraiban tudó selejtezők közül a férfiakét március 14-én, 16-án és 17-én rendezik, míg Golovin Vlagyimir csapata április 11-én, 12-én és 14-én lép majd pályára.

Fontos számunkra, hogy végig a saját kezünkben legyen a sorsunk, így örömteli, főként az utolsó napot illetően, hogy a későbbi mérkőzést játszhatjuk” – idézte az oldal Chema Rodríguezt, a férfi együttes szövetségi kapitányát, aki hozzáfűzte: kétszer is kései mérkőzést játszanak, de az első után szünnap következik, így az utolsó meccs előtt több pihenőidejük lesz. „Ez szintén nagyon fontos, hiszen négy nap alatt kell három meccsen helytállnunk. Nem kérdés, nagyon nehéz torna előtt állunk, de a célunk világos: kijutni Párizsba!” – tette hozzá.

Debreczeni-Klivinyi Kinga, Klujber Katrin, Füzi-Tóvizi Petra, Böde-Bíró Blanka, Szöllősi-Schatzl Nadine és Győri-Lukács Viktória ünnepli a magyar női kézilabda-válogatott Horvátország elleni győzelmét a világbajnokság középdöntőjében (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Chema Rodríguez együttese mindhárom meccsét a későbbi időpontban játssza, míg a hölgyek kétszer az első találkozón lépnek pályára és csak a zárófordulóban lesz övék a második összecsapás.

Golovin Vlagyimir, a női nemzeti csapat szakvezetője azt hangsúlyozta, hogy nagyon korán kezdik a selejtezőt, de fontos volt számukra, hogy a svédek elleni kulcsfontosságú találkozó előtt minél többet pihenhessenek. „Így ebből a szempontból számunkra ideális a mérkőzésbeosztás. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy megszerezzük a kvalifikációt az olimpiára!” – fogalmazott.

A férfiaknál a házigazda Franciaország, a világbajnok Dánia, a Pánamerikai Játékok győztese Argentína, az afrikai bajnok Egyiptom, Svédország és Japán, míg a hölgyeknél Franciaország (házigazda), Norvégia (2023-as vb második), Dánia (2022-es Eb második ), Brazília (2023-as Pánamerikai Játékok győztese) , Koreai Köztársaság (ázsiai olimpiai kvalifikációs torna győztesei), Angola (afrikai olimpiai kvalifikációs torna győztese) már biztos résztvevő.

AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐK MENETRENDJE
Férfi olimpiai selejtező, 3. csoport, Tatabánya:
Március 14., csütörtök
18.30: Norvégia–Portugália
21.00: Magyarország–Tunézia
Március 16., szombat
17.00: Portugália–Tunézia
19.30: Norvégia–Magyarország
Március 17., vasárnap
18.30: Tunézia–Norvégia
21.00: Magyarország–Portugália

Női olimpiai selejtező, 1. csoport, Debrecen:
Április 11., csütörtök
15.30: Magyarország–Kamerun
18.00: Svédország–Japán
Április 12., péntek
18.00: Svédország–Magyarország
20.30: Japán–Kamerun
Április 14., vasárnap
16.45: Kamerun–Svédország
19.15: Magyarország–Japán

 

Borítókép: Magyar férfi kézilabda-válogatott (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak