Musorujsag
Élő Eredmények

Norvég világsztárt igazolt az OTP Bank-Pick Szeged

Norvég világsztárt igazolt az OTP Bank-Pick Szeged

m4sport.hu
Az OTP Bank-Pick Szeged hivatalos közleményben jelentette be, a norvég válogatott klasszis jobbátlövője, Magnus Röd a Tisza-parton folytatja pályafutását.

„A norvég válogatott jobbátlövővel, Magnus Röddel kétéves szerződést kötöttünk. 2024. július 1-től erősít majd bennünket. Nagy nemzetközi rutinnal rendelkezik, éveket játszott a Bundesligában, a norvég válogatott egyik meghatározó játékosa” – nyilatkozta Kiss Bence, az OTP Bank-Pick Szeged cégvezetője, ezzel bejelentve a klub ötödik nyári érkezőjét.

Röd mellett a szegedi klub már korábban bejelentette a svéd edzőpáros, Michael Apelgren és Jonas Källman érkezését. Valamint játékos fronton Tobias Thulin, Lazar Kukic, Janus Smárason és Jérémi Toto szerződtetését.

A norvég jobbátlövő 1997. július 7-én született, és a Bækkelagets Sportsklub csapatainál nevelkedett. 2017-ben igazolt Németországba, egészen tavaly nyárig erősítette a Flensburg-Handewitt együttesét, amellyel 2018-ban és 2019-ben is Bundesliga-győzelmet ünnepelhetett. Röd eddigi pályafutása során hat idényt játszott a Bajnokok Ligájában, jelenleg szülőhazájában, a Kolstadban szerepel. A norvég válogatottal kétszer ünnepelhetett világbajnoki ezüstérmet (2017 és 2019) és Európa-bajnoki bronzérmet (2020). 84 válogatott meccsen lépett pályára, 187 gólt dobott.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy nyártól csatlakozhatok egy nagyszerű csapathoz. A Szeged egy olyan klub, amelyet ellenfélként nagyon tiszteltem és mindig élveztem azokat a meccseket, amiket egymás ellen játszottunk. Személyesen már nagyon várom, hogy megismerhessem új csapattársaimat, az egész stábot és természetesen a szurkolókat. Egy ambiciózus klubhoz csatlakozom, magas célokkal és elvárosokkal a jövőre nézve, és remélem, hogy nagyszerű eredményeket tudunk majd együtt elérni. Sok szerencsét kívánok a csapatnak a szezon hátralévő részére és hamarosan találkozunk a remek PICK Arénában”fogalmazott Magnus Röd.

Borítókép: pickhandball.hu

További tartalmak