Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hivatalos: azonnali hatállyal megszüntette Ulrik Kirkely vezetőedző munkaviszonyát a Győri Audi ETO KC

Hivatalos: azonnali hatállyal megszüntette Ulrik Kirkely vezetőedző munkaviszonyát a Győri Audi ETO KC

m4sport.hu
A Győri Audi ETO KC a hivatalos honlapján tudatta, hogy azonnali hatállyal megszüntette Ulrik Kirkely vezetőedző és Kristian Danielsen másodedző munkaviszonyát.

 

„A dán trénerrel és segítőjével Kristian Danielsennel a csapat közelmúltban elért negatív eredményei miatt azonnali hatállyal szerződést bontott a klub. Az új vezetőedző kilétéről megkezdődtek a tárgyalások” – olvasható a győriek szerdai közleményében.

A klub hozzáteszi: a végleges döntés megszületéséig a csapat vezetését ideiglenesen megbízott vezetőedzőként az EHF mesteredzői diplomával rendelkező Kun Attila, a Győri Audi ETO Akadémia szakmai igazgatója veszi át.

„Kun Attila személyében egy olyan szakemberrel rendelkezik a Győri Audi ETO KC, aki képes ezt a feladatot megoldani, minden egyes képesítése megvan erre. Korábban is volt rá példa, hogy neki kellett átvenni az irányítást, úgyhogy ez nem újdonság – nyilatkozta a közmédiának Szabó Tamás nemzetközi és kommunikációs vezető. – Az időfaktor fontos ugyan, de nem a legfontosabb a vezetőedző megtalálásában, mert a legfontosabb az, hogy egy olyan trénerrel folytassuk a munkát, akinek az irányításával megmarad az esélye a csapatnak, hogy bejusson a Bajnokok Ligája Final Fourba, és ha már ott van, mindent megtegyen azért, hogy meg is nyerje.”

Szabó Tamás nyilatkozata:

Mint ismert, a Győr vasárnap sokáig vezetett a Ferencváros elleni Magyar Kupa-döntőben, ám végül pocsék végjátékot produkálva 25–23-ra kikapott a riválistól, ezzel elbukta a finálét.

A zöld-fehérek az NB I-ben is csak a második helyen állnak, a Fradi pedig úgy előzi meg őket két ponttal, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott – noha az együttes a Bajnokok Ligájában ott van a negyeddöntőben, elképzelhető, hogy a győriek 20 év után zárnak trófea nélkül szezont.

Az 52 esztendős Ulrik Kirkely nyáron a dán bajnok Odensétől érkezett Győrbe.

 

Borítókép: Tatabánya, 2024. március 10. Ulrik Kirkely, a Gyõri Audi ETO KC vezetõedzõje a nõi kézilabda Magyar Kupa döntõjében játszott Gyõri Audi ETO - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkõzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 10-én. MTI/Bodnár Boglárka

További tartalmak