Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„A kisfiam is emlékszik majd, apáék mit műveltek Tatabányán” – a válogatott „nagy öregjei” egymás vállán sírtak

m4sport.hu
A magyar férfi kézilabda-válogatott 30–27-re legyőzte Portugáliát az olimpiai selejtezőtorna sorsdöntő mérkőzésén, ezzel megszerezte a párizsi kvótát. A mérkőzést követően a csapat két rutinos játékosa, Lékai Máté és Mikler Roland értékelt az M4 Sport helyszíni stúdiójában. Mindketten viaskodtak az érzelmeikkel...
MTI/Bodnár Boglárka

„Fantasztikus volt, szavakkal nem tudom elmondani. Hazai pályán szerintem ilyen fontos meccset még nem nyert a férfiválogatott. Kint vagyunk az olimpián, már csak a felkészülést éljük túl!” – nevetett Lékai Máté, akinek végül nem ez lett az utolsó válogatott mérkőzése, lesz még jónéhány Párizsban.

„Fantasztikus volt itt játszani hatezer ember előtt, az utolsó leheletünkig küzdöttünk, minden négyzetcentiméteren. Óriási tartás van ebben a csapatban, hogy meg tudtuk fordítani. Emberhátrányban volt egy sáncos védése a Lacinak, akkor éreztem, hogy ez már meglehet” – elemezte a meccs utolsó találatát szerző Lékai.

„Mi vagyunk a két nagy öreg a csapatban, ez a karrierünkben nagy öröm. Nyilván én is próbálok segíteni a fiataloknak, elsősorban a posztomon, de például Imre Bencével egy klubban játszunk, egész jó munkát végzek vele” – mondta tréfásan az irányító, hozzátéve, hogy most nem öt perc ünneplés következik.

A 35 éves játékos családja is a helyszínen szurkolta ki a sikert. „Amikor megszületett a gyerekem, az volt az álmom, hogy lásson még kézilabdázni, olyan korban, amire még emlékezni fog. Most ötéves, és bízom benne, ő is emlékszik majd, apáék mit műveltek Tatabányán.”

Lékai után a csapat másik „nagy öregje” rutinos játékosa, Mikler Roland is csatlakozott Berkesi Juditékhoz.

„Mátéval nem tudtunk beszélni, csak bőgtünk egymás vállán. Semmihez nem hasonlítható érzés, hogy itthon elértünk egy olimpiai kvótát, ráadásul ennyi ember előtt, a családunk előtt. Minden kiszakadt belőlem” – mondta érzelmeivel küszködve Mikler Roland.

„Nem nyomom a hülye dumát: remegő lábakkal álltam bele a meccsbe. Nagybetűs csapatba csatlakoztam vissza, köszönöm nekik, s talán nem az én selejtezőtornám volt, de sokkal inkább a Bartucz Lacié, minden elismerésem neki. Lehet, hogy most nem a pályán, de kívülről mindent hozzátettem, most ez volt az én szerepem” – méltatta poszttársát Mikler. Danyi Gábor gyorsan hozzátette, hogy a rutinos kapusnak az olimpiai selejtező kiharcolásában a tavalyi vb-n bizony komoly szerepe volt.

„Lehet, hogy a pályán az ellenfél jobban kézilabdázik, de mi akartunk jobban, s kaptunk egy olyan lendületet, amivel meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Elképesztő érzés ebben a csapatban játszani. Már korábban is azt mondtam, elképesztően jó ezekkel a fiatalokkal játszani, mert most már a pályán mi vagyunk az öregek” – mosolygott Mikler Roland, aki zárásként kiemelte Chema Rodríguez szerepét, aki igazi vezérként irányítja a válogatottat.

Összefoglaló:

További tartalmak